Συνάντηση Δημάρχου Σπάρτης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα στο πλαίσιο εκδήλωσης του ICC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Δημάρχου Σπάρτης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα στο πλαίσιο εκδήλωσης του ICC

 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Γ. Δούκας παρέθεσε προχθές, ως Πρόεδρος του ICC – Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με την Ομάδα Εξωδικαστικής Διαμεσολάβησης του ICC, υπό την ιδιαίτερα δραστήρια κα.

Ελένη Γιαννοπούλου, δείπνο στην Αθηναϊκή Λέσχη, προς τιμήν του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, με εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Εκτός φυσικά από τα γενικότερα θέματα διαμεσολάβησης και δικαιοσύνης που συζητήθηκαν, ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διάφορες πρωτοβουλίες μας στη Σπάρτη, όπως για παράδειγμα τη πρωτοβουλία μας με το Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ για τη δημιουργία Summer Camps στη Σπάρτη, με κεντρικό πυρήνα το University of Nottingham και πρόσκληση για ουσιαστική συμμετοχή προς διάφορα Πανεπιστήμια, Κολλέγια και οργανώσεις, όπως το ACG – The American College of Greece, το Bolton University, το EPLO – European Public Law Organization, ο ΟΠΕΜΕΔ – Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών, το New York College, το ICC – The International Chamber of Commerce, κ.α.

 Στα camps αυτά θα μπορεί να διδάσκονται μαθήματα Ιστορίας, Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικών, Κλασικής Φιλοσοφίας, αλλά και ‘Συνταγματολογίας’ – δεδομένου ότι ο Σπαρτιάτης Λυκούργος ήταν ίσως ο πρώτος και σπουδαιότερος συντάκτης πολιτεύματος στην ιστορία της Ανθρωπότητας!!!

 Κανείς δεν προδιαγράφει την επιτυχία κανενός εγχειρήματος και καμιάς πρωτοβουλίας!

Σίγουρα όμως, αν δεν σκεφθείς, δεν επινοήσεις, δεν αναλάβεις δύσκολες και πρωτοπόρες πρωτοβουλίες δεν θα πετύχεις πολλά!

 

Εκ του Δήμου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:08:02

Πλήθος πιστών και κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου στο Δερβένι Κορινθίας

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το βράδυ της...
00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο