Η Ναύπακτος επόμενος σταθμός για το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η λειτουργία του κινητού Ψηφιακού Μουσείου στην πόλη της Βόνιτσας σημειώνοντας σημαντική επισκεψιμότητα καθώς χιλιάδες πολίτες γνώρισαν με διαδραστικό τρόπο την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε η λειτουργία του κινητού Ψηφιακού Μουσείου στην πόλη της Βόνιτσας σημειώνοντας σημαντική επισκεψιμότητα καθώς χιλιάδες πολίτες γνώρισαν με διαδραστικό τρόπο την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Επόμενος σταθμός του Μουσείου είναι η Ναύπακτος.

Το Μουσείο θα ανοίξει τις Πύλες του τη Δευτέρα  11 Ιουλίου 2022 και ώρα 20:00 στην παραλία Γριμπόβου Ναυπάκτου με την τελετή των εγκαινίων και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεταιαναρτημένο στον ιστότοπο: portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/2021-08-02-14-28-59/55-psifiako-thematiko-parko-programma-leitourgias-nafpakto.

Το εντυπωσιακό κινητό ψηφιακό μουσείο αποτελείται από 12 κοντέινερ που μέσα σε αυτά, αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κλπ.).

Το κινητό ψηφιακό Μουσείο περιοδεύει σε σημαντικά αστικά κέντρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ήδη έχει περάσει από τα Καλάβρυτα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, τη Βόνιτσα, ακολουθεί η Ναύπακτος ενώ το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε Αίγιο, Πάτρα, Αμαλιάδα, Κρέστενα, και Πύργο, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στις αρχές του 2023 σε σημεία της Π.Δ.Ε. με ιδιαίτερο ρόλο στην Επανάσταση του 1821 και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα και την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου. Στο κινητό ψηφιακό μουσείο αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης κλπ).

«Με σύμμαχό μας τη νέα τεχνολογία αλλά και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αξιοποιήσαμε για τη δημιουργία των υποδομών, δημιουργήσαμε υποδομές που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειάς μας, που έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στον τομέα του τουρισμού» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος και η ξενάγηση είναι ελεύθερη για όλους.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου