Επιστολή Χ. Μπονάνου σε Υπουργούς Υγείας και Πολιτικής Προστασίας για το εμβολιαστικό κέντρο στο νέο λιμάνι της Πάτρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη διατήρηση του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου που λειτουργεί στο χώρο του νέου λιμανιού της Πάτρας, ζητάει με επιστολή του προς τους Υπουργούς Υγείας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Π.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στον ΟΛΠΑ περί τα τέλη Σεπτεμβρίου θα σταματήσει τη λειτουργία του.

Θεωρώ ότι σε μία κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας εποχή, το μήνυμα για τον εμβολιασμό πρέπει να είναι μονοσήμαντο και δυνατό και όχι αμφίσημο. Το κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής που λειτουργούσε με άψογο τρόπο, διαφημίζοντας τη λειτουργία και τους μηχανισμούς της πολιτείας, αποτελεί πλήγμα για την πορεία των εμβολιασμών της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας.

Τη στιγμή μάλιστα που κατέγραψε ανοδική πορεία εμβολιασμών 400 έως 450 την ημέρα, σε σχέση με την κάμψη που είχε παρουσιάσει γενικότερα ο εμβολιασμός το μήνα Αύγουστο.

Γνώμη μας είναι ότι ήταν προτιμότερο ο εμβολιασμός να γίνεται σε αυτές τις δομές και όχι σε νοσηλευτικά ιδρύματα που απασχολούν προσωπικό από τις κλινικές σε μία εποχή με ιδιαίτερες ανάγκες για τα νοσοκομεία μας.

Ακόμα είχαμε παρατηρήσει ότι και η ψυχολογία του πολίτη ήταν διαφορετική όταν για τον εμβολιασμό του δεν θα ήταν αναγκασμένος να προσέλθει σε ένα νοσοκομείο, αλλά σε μία ξεχωριστή δομή μακριά από το νοσοκομειακό περιβάλλον.

Τέλος και η χρονική συγκυρία ήταν ατυχής για την πολιτική απόφαση, όταν ετοιμαζόμαστε για την 3η δόση του εμβολίου και οι πολίτες απορούν γιατί δεν υποστηρίζεται ένας επιτυχημένος θεσμός, που ήταν και υποστηρικτικός για την επιλογή του πολίτη να συνταχθεί με την ομάδα των εμβολιασμένων πολιτών.

Με την ελπίδα ότι θα επανεξετάσετε την απόφασή σας και πάνω απ’ όλα θα λάβετε υπ’ όψιν σας και τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών».

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθαρισμός Δαφνώνα στο Λεωνίδιο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε εργασίες καθαρισμού στον Δαφνώνα, στο Λεωνίδιο, προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την πρόληψη κινδύνων και τη διατήρηση της καθαριότητας σε περιοχές αυξημένης περιβαλλοντικής σημασίας. Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην απομάκρυνση φερτών υλικών, απορριμμάτων και βλάστησης, με στόχο την απρόσκοπτη ροή των υδάτων, την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, αλλά και τη βελτίωση της

Παρουσία και στήριξη στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης ενόψει Πάσχα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με αφορμή τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστος Λαμπρόπουλος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης. Τους εκπροσώπους της Περιφέρειας υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφάνιος, μαζί με τη διοίκηση και το προσωπικό του Ιδρύματος, σε ένα κλίμα

Ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Μεσσηνίας για αντιπλημμυρικά υδραυλικά έργα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ, για θέματα αντιπλημμυρικών – υδραυλικών έργων που αφορούν την 7η εθνική οδό, στο τμήμα από Ασπρόχωμα έως Θουρία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συζητήθηκαν οι υπάρχουσες μελέτες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ