Ν. Φαρμάκης: «Δεν υπάρχει πολύς χρόνος… Εμβολιαζόμαστε και σηκώνουμε ψηλά το τείχος ανοσίας τώρα, για να μην γυρίσουμε πίσω!»

Την ανάγκη αύξησης των εμβολιαστικών ρυθμών προκειμένου να αποφευχθούν νέες αρνητικές εξελίξεις και η Δυτική Ελλάδα να μην επιστρέψει σε καθεστώς περιορισμών που θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία και οικονομία, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια σειράς επαφών που είχε σήμερα, τόσο με στελέχη της Περιφέρειας, όσο και με Δημάρχους και εκπροσώπους Δημάρχων της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την ανάγκη αύξησης των εμβολιαστικών ρυθμών προκειμένου να αποφευχθούν νέες αρνητικές εξελίξεις και η Δυτική Ελλάδα να μην επιστρέψει σε καθεστώς περιορισμών που θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία και οικονομία, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια σειράς επαφών που είχε σήμερα, τόσο με στελέχη της Περιφέρειας, όσο και με Δημάρχους και εκπροσώπους Δημάρχων της περιοχής.

«Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε και στη χώρα μας τη μετάλλαξη Δέλτα να εξαπλώνεται και γι’ αυτό υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών. Στη Δυτική Ελλάδα έχουμε ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές και έχουμε ήδη στερηθεί πολλά. Είναι στο χέρι μας να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά το τείχος ανοσίας και να ανατρέψουμε την επανάληψη όσων ήδη ζήσαμε» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας τη σημασία συστράτευσης όλων των τοπικών φορέων προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, αλλά και ένα ακόμα καλύτερο φθινόπωρο.

Ο Περιφερειάρχης, αρχικά συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους υπεύθυνους των υπηρεσιών δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ αργότερα πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των Δημοτικών Αρχών, στην οποία συμμετείχε και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή και υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει εκτεταμένη πληροφόρηση στους πολίτες για τη διαδικασία και τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και για το γεγονός πως λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, όσοι νομίζουν πως υπάρχει χρόνος και μπορούν να μεταθέσουν τον εμβολιασμό τους για το προσεχές φθινόπωρο, κάνουν ένα μεγάλο λάθος που τελικά, θα στοιχίσει στους ίδιους και στο σύνολο της κοινωνίας. Ακόμα, επισημάνθηκε, η ανάγκη, οι δήμοι, οι ενορίες, όπως και κάθε συλλογικός κοινωνικός φορέας, να καταγράφουν περιπτώσεις πολιτών που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να μετακινηθούν προς κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, ώστε να ξεκινήσουν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

«Δεν είμαστε εδώ για να παραστήσουμε τους χωροφύλακες των εμβολίων. Είμαστε εδώ για να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας ως θεματοφύλακες της αλήθειας και της κοινωνικής προστασίας. Κάθε εμβόλιο σημαίνει και ένας λιγότερος εκτός νοσοκομείων και ΜΕΘ. Το εμβόλιο προστατεύει εμάς και αυτούς που αγαπάμε. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να είμαστε όλοι μαζί, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε άλλες δύσκολες στιγμές…» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου