Ευκαιρία προβολής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το “Ράλλυ Ακρόπολις”

Σε ειδική εκδήλωση για το Ράλλυ Ακρόπολις, στην Αθήνα, βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπου ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε τις περιοχές διεξαγωγής του αγώνα.

Το Ράλλυ θα διεξαχθεί από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021 και είναι ένα παγκόσμιο γεγονός με προσδοκώμενους θεατές που μπορεί να ξεπεράσουν και το 1.000.000.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε ειδική εκδήλωση για το Ράλλυ Ακρόπολις, στην Αθήνα, βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπου ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε τις περιοχές διεξαγωγής του αγώνα.

Το Ράλλυ θα διεξαχθεί από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021 και είναι ένα παγκόσμιο γεγονός με προσδοκώμενους θεατές που μπορεί να ξεπεράσουν και το 1.000.000.

Στόχος της εν λόγω διοργάνωσης, πέρα από το αθλητικό κομμάτι, είναι κυρίως η τουριστική προβολή ολόκληρης της χώρας μας.

Στο Ράλλυ Ακρόπολις αναμένεται να συμμετάσχουν αθλητές από δεκάδες χώρες του πλανήτη και πάνω από 60 αυτοκίνητα.Η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, στη συνέχεια τα αυτοκίνητα θα κινηθούν στους δρόμους της Αθήνας, για πρώτη φορά, σε μια ειδική διαδρομή.

Τη δεύτερη μέρα θα τους υποδεχτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κορινθία και συγκεκριμένα στην περίφημη διαδρομή Κινέτα – ΄Αγιοι Θεόδωροι και ενδεχομένως να υπάρξει και μια δεύτερη ειδική διαδρομή στην Κορινθία, στα Πίσσια.
Ακολούθως, οι δραστηριότητες του Ράλλυ μετακινούνται στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στη Λαμία, όπου θα γίνει και η λήξη.
Η διοργάνωση στη χώρα μας του Ράλλυ Ακρόπολις είναι σημαντικό νέο, αφού μέσω του Ράλλυ θα προβληθούν εικόνες από όλη την Ελλάδα, με συντονισμένες ενέργειες από τον ΕΟΤ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, οι Περιφερειάρχες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και Φάνης Σπανός αντίστοιχα, οι Δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Λαμιέων Ευθύμης Καραϊσκος και Λουτρακίου- Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης.
Κατά τη συνάντηση έγινε μια γενική πρώτη προσέγγιση και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει εξειδίκευση για όλα τα επιμέρους ζητήματα μέχρι το Σεπτέμβριο (διαμόρφωση των χώρων κά) προκειμένου να έχουμε μια άρτια διοργάνωση.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας, σε δηλώσεις του, αναφέρει:
“Η Περιφέρειά μας μέσα από τη συμμετοχή της σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα είναι αυτονόητο οτι θα ωφεληθεί τουριστικά. Είναι μια ευκαιρία έμμεσης διαφήμισης σε ένα δυνητικό κοινό εκατομμυρίων θεατών.
Είναι σημαντικό που επανήλθε το Ράλλυ Ακρόπολις στην Πελοπόννησο και ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια περισσότερες περιοχές της Περιφέρειάς μας να περιλαμβάνονται στις αγωνιστικές δραστηριότητες του Ράλλυ.”

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.