Συνάντηση στο Ναύπλιο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με χυμοποιούς και εκπροσώπους των Δήμων Ναυπλιέων και Αργους – Μυκηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, με χυμοποιούς και εκπροσώπους των Δήμων Ναυπλιέων και Αργους – Μυκηνών.

Στόχος της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός ενεργειών από όλα τα μέρη προκειμένου να μην υπάρξουν την επόμενη χρονιά προβλήματα στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, για τον εκσυγχρονισμό του οποίου -όπως υπενθύμισε ο περιφερειάρχης- είναι διαθέσιμα από την Περιφέρεια περί τα 5 εκ.

ευρώ.

“Γίνονται οι ενδεδειγμένες προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν εδώ και χρόνια, έτσι ώστε και να μην επιβαρύνεται ο Αργολικός Κόλπος, αλλά και οι χυμοποιίες να λειτουργήσουν στο πλαίσιο και με τις προϋποθέσεις που προσδιορίζει ο νόμος” τόνισε ο περιφερειάρχης.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε φαρμακοβιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Τρίπολη, όπου υλοποιούνται μεγάλες επενδύσεις από εταιρείες όπως η DEMO, η WIN MEDICA και η FARAN. Τα έργα αυτά ενισχύουν την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων, καλύπτουν σημαντικό μέρος των αναγκών της Ελλάδας και της Ευρώπης και δημιουργούν πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας. Ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον Υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, τόνισε τη σημασία των επενδύσεων για την περιφερειακή ανάπτυξη, την καινοτομία, την αυτάρκεια της χώρας και την επιστροφή νέων επιστημόνων (brain regain). Υπογράμμισε επίσης ότι ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της οικονομίας. Παράλληλα, επισκέφθηκε την πρώτη Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου στην Τρίπολη, η οποία προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση και πρακτική άσκηση, με στόχο την άμεση απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της βιομηχανίας και ενίσχυσης της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα. Συνολικά, η επίσκεψη ανέδειξε τη δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως μοχλό ανάπτυξης, απασχόλησης και τεχνολογικής προόδου.

Ανακοίνωση επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου | Δημήτρης Πτωχός: Με σχέδιο και συνεργασία, αναβαθμίζουμε τις δομές υγείας της Πελοποννήσου

Με ισχυρό αποτύπωμα συνεργασίας και συγκεκριμένα αποτελέσματα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην Αρκαδία, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεγάλο έργο ανέγερσης νέας πτέρυγας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το οποίο, όπως ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης

Κώστας Τζιούμης: Η Τρίπολη εξελίσσεται σε σύγχρονο πόλο ανάπτυξης και ευκαιριών

Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη 28.4.2026 σε σημαντικές υποδομές εκπαίδευσης και παραγωγής της Τρίπολης. Παρών ήταν ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης κατά την επίσκεψή του Πρωθυπουργού στη Δημόσια ΣΑΕΚ Τρίπολης, όπου παρουσιάστηκε το καινοτόμο μοντέλο επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα του φαρμάκου. Στη συνέχεια, ο κ. Τζιούμης συμμετείχε στην επίσκεψη του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ