Προχωρούν οι εργασίες στα Δημοτικά Υπνωτήρια

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες που εκτελούνται την περίοδο αυτή στο δυτικό κέντρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγ. Τριάδας στην  Καλαμάτα, όπου ο Δήμος φιλοδοξεί άμεσα να τεθεί σε λειτουργία μία ακόμα δημοτική κοινωνική δομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες που εκτελούνται την περίοδο αυτή στο δυτικό κέντρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγ. Τριάδας στην  Καλαμάτα, όπου ο Δήμος φιλοδοξεί άμεσα να τεθεί σε λειτουργία μία ακόμα δημοτική κοινωνική δομή.

Πρόκειται για τα Δημοτικά Υπνωτήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας και τα οποία έρχονται να ενισχύσουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.

Η εν λόγω δομή, που εξαγγέλθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο αναμένεται να είναι έτοιμη προς χρήση αμέσως μετά τις εορτές. Για τις εν εξελίξει εργασίες, ενημερώθηκε σε επιτόπια επίσκεψη ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη – πολ. μηχανικό Βασίλη Κουτραφούρη.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός προβλέπει τη δυνατότητα τα Δημοτικά Υπνωτήρια να καλύπτουν προσωρινή νυχτερινή φιλοξενία έως και δεκαέξι (16) συμπολιτών μας, οκτώ (8) άτομα στο κάθε κτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος με τη δημιουργία της συγκεκριμένης υπερσύγχρονης δομής άμεσης φιλοξενίας σκοπό έχει την κάλυψη αναγκών αστέγων δημοτών μας.

Τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα καλύπτουν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες, παρέχοντας υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με τις υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής επανένταξης και προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Τονίζεται επίσης ότι τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένο κανονισμό.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»