Αραχωβίτης-Τελιγιορίδου: Κύριε Βορίδη “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”.

Αραχωβίτης-Τελιγιορίδου: Κύριε Βορίδη

Ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός μας λέει μια εύστοχη παροιμία: "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια".  Η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στην αλαζονική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την κοινή μας δήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αραχωβίτης-Τελιγιορίδου: Κύριε Βορίδη

Ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός μας λέει μια εύστοχη παροιμία: “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”.  Η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στην αλαζονική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την κοινή μας δήλωση.

Ο κ. Βορίδης, με μια σημερινή του δήλωση, αναγκάστηκε επιτέλους να  παραδεχθεί πως απέκλεισε από το πρόγραμμα προσωρινής παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων 13213 παράκτιους αλιείς από τους 14018 όπως το είχε παραδεχθεί και στους Καλύμνιους ψαράδες. Ρίχνει την ευθύνη  στον Ευρωπαϊκό κανονισμό 508/2014, και συγκεκριμένα το Άρθρο 33 αγνοώντας την τροποποίησή του λόγω της πανδημίας και συνεχίζει να  «κάνει γαργάρα» την αλήθεια και να ανακυκλώνει τα ψέματα.

Η ανακοίνωσή του είναι γεμάτη αοριστολογίες, μισές αλήθειες και σοφιστείες. Απαντάει σε στιλ Αντουανέτας που, ενώ ο αγροτικός κόσμος έξω υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο  Υπουργός συγκρίνεται ατυχώς γι αυτόν με την θητεία ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή του γάλακτος έδωσε σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους που παράγουν γάλα 42.000.000 ευρώ , ενώ σήμερα εν μέσω πανδημίας ο ίδιος και η ΝΔ  έδωσαν μόνο 30.000.000 ευρώ αποκλείοντας ταυτόχρονα 1 στους 10 αιγοπροβατοτρόφους.

Δυστυχώς όμως για αυτόν, ο πήχης τέθηκε πολύ ψηλά στην συλλογική συνείδηση των αγροτών των κτηνοτρόφων και των αλιέων και περνάει από κάτω. Κατανοούμε το άγχος και τον πανικό του και της Κυβέρνησής του. Τέλος  όσο αφορά την αύξηση κατά 600.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2021, στα λειτουργικά έξοδα των υπουργικών γραφείων στο ΥΠΑΑΤ,  τον καλούμε να διαβάσει τον προϋπολογισμό που μόλις χθες ο ίδιος και η ΝΔ ψήφισε. Εμείς τον διαβάσαμε και για αυτό τον καταψηφίσαμε.

Όσο φανερώνονται τα ψέματα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, εμείς είμαστε εδώ με την κοινωνία και όχι με τους κόλακες και τα μεγαλο-συμφέροντα

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλήψεις σε Λουτράκι, Σικυώνα και Κόρινθο

Συνελήφθησαν, σήμερα (22 . 7 .2026) και πρώτες πρωινές ώρες , στο Λουτράκι , από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Καύσωνας: Υποχρεωτική παύση εργασίας σήμερα εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Σε ισχύ τίθενται σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου, τα έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες

Ηλίαση ή θερμοπληξία; Πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα

Με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα, η έκθεση στον ήλιο και η παραμονή σε ζεστό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στην υγεία. Η ηλίαση και η θερμοπληξία αποτελούν δύο καταστάσεις που μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του καύσωνα και έχουν κοινά χαρακτηριστικά

Ρύθμιση 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις Πάνω από 2.500 υποβολές

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ και τους λοιπούς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που αφορούν χρονικά διαστήματα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023. Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και