Πρόταση 3,7 εκατ. € από τη ΔΕΥΑΚ για διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση Α.Π.Ε.

Δυναμικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει τεθεί, ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της ΔΕΥΑΚ διεκδικεί ποσό άνω των 3,7 εκατ. € από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος υπέβαλε σήμερα, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, πρόταση στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το έργο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων ΔΕΥΑ Καλαμάτας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυναμικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει τεθεί, ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της ΔΕΥΑΚ διεκδικεί ποσό άνω των 3,7 εκατ. € από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος υπέβαλε σήμερα, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, πρόταση στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το έργο «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων ΔΕΥΑ Καλαμάτας».

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 3.729.400,00 € και το έργο χωρίζεται σε τέσσερα (4) υποέργα.

Αναλυτικά:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: Ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑ Καλαμάτας μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου υποέργου είναι η:

  • Βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων λειτουργίας που αφορούν στις γεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια του δικτύου και επαγόμενη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης τους και αποδοτικότερη χρήση της ενέργειας.
  • Μεγιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του εξοπλισμού.
  • Ελαχιστοποίηση του αναγκαίου χρόνου λειτουργίας του σχετικού εξοπλισμού και των υποσυστημάτων των εγκαταστάσεων μέσω κατάλληλων συστημάτων ελέγχου.
  • Λειτουργία αντλιών σύμφωνα με τη  ζήτηση παροχής νερού-μεταβολή των στροφών, επηρεάζουμε τη χαρακτηριστική της αντλίας.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑ Καλαμάτας μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου υποέργου είναι η:

  • Ενεργειακή αυτονομία της ΔΕΥΑΚ με χρήση εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού σύμφωνα με την ισχύουσα σχετική νομοθεσία.

Βασική παράμετρος που λαμβάνεται υπόψη και για τα δύο υποέργα είναι ότι ο Δήμος Καλαμάτας όχι μόνον παρουσιάζει τις τελευταίες δεκαετίες έντονη ανάπτυξη με αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης του νερού αλλά αυτή η τάση προβλέπεται να επιταχυνθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου κυρίως λόγω της Τουριστικής ανάπτυξης  σε συνδυασμό με την επιδείνωση των κλιματολογικών φαινομένων.

ΥΠΟΕΡΓΟ 3: Ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑ Καλαμάτας μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου υποέργου είναι η προετοιμασία και σύνταξη  φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης σύμφωνα με την σχετική σύμβαση.

ΥΠΟΕΡΓΟ 4: Ο βασικός σκοπός της ΔΕΥΑ Καλαμάτας μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου υποέργου είναι η κάλυψη της εκτιμώμενης δαπάνης σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ σχετικά με το κόστος σύνδεσης των δυο φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 999.50 KWp

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλήψεις σε Λουτράκι, Σικυώνα και Κόρινθο

Συνελήφθησαν, σήμερα (22 . 7 .2026) και πρώτες πρωινές ώρες , στο Λουτράκι , από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Καύσωνας: Υποχρεωτική παύση εργασίας σήμερα εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Σε ισχύ τίθενται σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου, τα έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες

Ηλίαση ή θερμοπληξία; Πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα

Με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα, η έκθεση στον ήλιο και η παραμονή σε ζεστό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στην υγεία. Η ηλίαση και η θερμοπληξία αποτελούν δύο καταστάσεις που μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του καύσωνα και έχουν κοινά χαρακτηριστικά

Ρύθμιση 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις Πάνω από 2.500 υποβολές

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ και τους λοιπούς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που αφορούν χρονικά διαστήματα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023. Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και