Επιστολή ευχαριστιών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επίσκεψη μαθητών στη μονάδα διαχείρισης στην Παλαιόχουνη

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου απευθύνει η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου απευθύνει η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου.

Στην επιστολή προς την Περιφέρεια, ειδικότερα, γίνεται αναφορά στην “ευκαιρία που προσέφερε σε 47 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου να μετακινηθούν δωρεάν στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας και να ενημερωθούν σχετικά με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην ίδια επιστολή η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου , “θεωρούμε ότι η συμμετοχή των μαθητών/τριών μας στη συγκεκριμένη δράση, ενίσχυσε σημαντικά την οικολογική ευαισθησία και συνείδησή τους”.

Οπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Πελοποννήσου οργάνωσε μέσα στον τρέχοντα μήνα Νοέμβριο σειρά επισκέψεων γυμνασιόπαιδων συνολικά 8 σχολείων -και από τις 5 Π.Ε.- στη μονάδα της Παλαιόχουνης, με στόχο να δουν από κοντά και να ενημερωθούν πώς αυτή λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες απ’ όλα τα πιο πάνω σχολεία συνάντησε στην μονάδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος κάλεσε τα παιδιά να συμβάλλουν δραστήρια στην προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς η ενέργεια αυτή έχει σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο, ενώ παράλληλα συντελεί ουσιαστικά σε αξιόλογη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συνολικά, την μονάδα στην Παλαιόχουνη επισκέφθηκαν το διάστημα από 13 μέχρι και 21 Νοεμβρίου μαθητές και μαθήτριες από τρία γυμνάσια της Μεσσηνίας, δύο της Αργολίδας κι από ένα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα την μονάδα επισκέφθηκαν, από την Αργολίδα το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου και το 1ο Γυμνμάσιο Αργους, από την Αρκαδία το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, από την Κορινθία το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, από τη Λακωνία το Γυμνάσιο Βλαχιώτη και από τη Μεσσηνία το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και τα Γυμνάσια Μελιγαλά και Θουρίας.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης