Σε εκδηλώσεις πολιτισμού στην Καλαμάτα και την Σπάρτη παρέστη το Σαββατοκύριακο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε το πρωί χθες Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στη Σπάρτη, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Σύλλογος “Φίλοι της Μουσικής «Η Ταϋγέτη»” για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σπαρτιάτη μουσουργού Μιχάλη Μαχαίρα, την φιλοτέχνηση της οποίας χρηματοδότησε η Περιφέρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε το πρωί χθες Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στη Σπάρτη, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Σύλλογος “Φίλοι της Μουσικής «Η Ταϋγέτη»” για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σπαρτιάτη μουσουργού Μιχάλη Μαχαίρα, την φιλοτέχνηση της οποίας χρηματοδότησε η Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στον χαιρετισμό του -κατά την εν λόγω εκδήλωση, στην αίθουσα Λακώνων Ποιητών, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας- αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο όραμα του Λάκωνα μουσουργού, ο οποίος μέσα από το έργο του προτρέπει τους σύγχρονους Σπαρτιάτες να μην σταθούν μόνον στο ένδοξο παρελθόν της πόλης αλλά μέσα από αυτό να αγωνιστούν για “να την δουν μεγάλη και δοξασμένη πάλι”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο έργο του Μ. Μαχαίρα “Υμνος στη Σπάρτη”.

Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής, η οποία θα τοποθετηθεί σε πλατεία της Σπάρτης, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Υποδομών Νίκωνας Τζινιέρης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΣ

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας παρέστη στην Καλαμάτα, στο γκαλά όπερας για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλας.

Το αφιέρωμα αυτό στην -μεσσηνιακής καταγωγής- La Divina, την “απόλυτη πριμαντόνα”, διοργάνωσε ο σύλλογος “Οι φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας” στο Μέγαρο Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης