ΤΣΙΡΩΝΗΣ: Θέλουμε η διαχείριση να γίνεται από τους Δήμους (VIDEO)

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Τρίτη (17/05) ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, απ΄όπου και αναφέρθηκε στο θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/075T2Bx-bvQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

αΟ κ.Τσιρώνης δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο για την σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ, παρά μόνο πως έχουν γίνει τροποποιήσεις στην αρχική σύμβαση ενώ τόνισε πως για να λυθούν όλα τα ζητήματα καλέσαμε ξανά τους Δημάρχους και περιμένουμε από αυτούς να μας καταθέσουν το νέο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) ώστε οι Δήμαρχοι να αποκτήσουν πλέον την ευθύνη για τα απορρίμματα, γιατί θα είναι αυτοί που θα βάλουν και τα δημοτικά τέλη. 

Με το νέο ΠΕΣΔΑ εκτιμάμε πως θα μειωθεί το κόστος και της κεντρικής διαχείρισης αλλά και των δημοτικών τελών.
Ο κ.Τσιρώνης ανέφερε ακόμα πως θα αλλάξουν το θεσμικό πλαίσιο ώστε οι αδειοδοτήσεις είτε για τις τοπικές διαχειρίσεις είτε για την κεντρική διαχείριση να δίνονται άμεσα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

{gallery}tsironis_fodsa{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο