Δημήτρης Πτωχός: Επενδύσεις σε μαρίνες και υποδομές αλλάζουν τον χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Ναύπλιο το 11ο Mediterranean Yacht Show με ρεκόρ συμμετοχών και διεθνή ακτινοβολία

Με σαφή αναπτυξιακή στόχευση και έμφαση στις υποδομές και τη στρατηγική ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, τοποθετήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός κατά την παρουσία του στα εγκαίνια του 11ου Mediterranean Yacht Show (MEDYS), που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαΐου 2026 στο λιμάνι του Ναύπλιο.

Στην ομιλία του, ο Περιφερειάρχης ανέδειξε τον ρόλο της Πελοποννήσου ως ανερχόμενου προορισμού υψηλής αξίας στον θαλάσσιο τουρισμό, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια προχωρά πέρα από την προβολή, επενδύοντας ουσιαστικά σε σύγχρονες υποδομές, λιμενικές αναβαθμίσεις και στοχευμένες συνέργειες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάπλαση της μαρίνας Ναυπλίου, ενώ υπογράμμισε ως επόμενο βήμα την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου μαρίνων στην Πελοπόννησο, καθώς και την υλοποίηση έργων που ενισχύουν τη διαφοροποίηση και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.

Το 11ο Mediterranean Yacht Show, που θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου, επιβεβαιώνει τη διεθνή δυναμική του θεσμού, καταγράφοντας αριθμό ρεκόρ συμμετοχών με περισσότερα από 130 επαγγελματικά σκάφη αναψυχής και εκατοντάδες επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο. Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο παγκόσμιο ημερολόγιο του yachting.

Την επίσημη έναρξη των εγκαινίων πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία υπογράμμισε τη σημασία της διοργάνωσης για την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας στον θαλάσσιο τουρισμό.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός,  εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων του τουρισμού, καθώς και κορυφαίοι brokers, πράκτορες και εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινά το AdventureWEEK Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο του βιώσιμου adventure τουρισμού

Από σήμερα, η Πελοπόννησος γίνεται σημείο συνάντησης επιλεγμένων διεθνών tour operators και εκπροσώπων διεθνών μέσων ενημέρωσης, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να τη γνωρίσουν μέσα από μοναδικές εμπειρίες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Visit Peloponnese, σε συνεργασία με τον Adventure Travel Trade Association (ATTA), υποδέχεται το AdventureWEEK Peloponnese 2026, μια διεθνή διοργάνωση που φιλοδοξεί να αναδείξει

LIVE | Αστέρας Βλαχιώτη – Π.Α.Σ. Σπάρτης | 52ος Τελικός Κυπέλλου Λακωνίας 2025-2026

Αστέρας Βλαχιώτη - Π.Α.Σ. Σπάρτης | 52ος Τελικός Κυπέλλου...

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αργολίδα και στη Λακωνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ