ΠΔΕ: Nέα γήπεδα και έργα βελτίωσης σε υφιστάμενους αθλητικούς χώρους

Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων, ενέκρινε την το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων, ενέκρινε την το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Πρόκειται για συνολικά τέσσερις αθλητικούς χώρους στο Δήμο Ναυπάκτου, εκ των οποίων τρία νέα γήπεδα και το γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο Τρεχλό Καλαβρύτων.

«Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στις τοπικές κοινότητες καλύπτει ανάγκες των νέων μας για άθληση και συμβάλει στη βελτίωση ποιότητας ζωής. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συνέπεια συνεχίζει τα έργα βελτίωσης και αναβάθμισης των αθλητικών δομών στους Δήμους της Περιφέρειας», ανέφερε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, δρομολογείται το έργο «Βελτίωση, Εκσυγχρονισμός και Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Ναυπακτίας», προϋπολογισμού 441.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων:

– στην Τοπική Κοινότητα Δάφνης θα κατασκευασθεί γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 διαστάσεων 40χ20 μέτρων, προϋπολογισμού 38.500 ευρώ.

– στην Τοπική Κοινότητα Ξηροπηγάδου πρόκειται να κατασκευασθεί γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) 28χ15 μέτρων προϋπολογισμού ύψους 37.500 ευρώ.

– στην Τοπική Κοινότητα Πλατάνου  προβλέπεται να τοποθετηθεί ποδοσφαιρικός συνθετικός χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου 32,00mΧ62,00m, να γίνει εκ νέου κατασκευή μεταλλικής περίφραξης και τοποθέτηση δύο ιστών φωτισμού. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι συνολικού προϋπολογισμού 106.000 ευρώ.

– στην Τοπική Κοινότητα Περιθωρίου της Δημοτικής Ενότητας Χάλειας θα γίνουν έργα ύψους 24.000 ευρώ, καθώς προβλέπεται να κατασκευασθεί γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) 28×15 μέτρων.

Επίσης προβλέπεται η ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού 235.000 ευρώ με τοποθέτηση ποδοσφαιρικού συνθετικoύ χλοοτάπητα και νέο αποστραγγιστικό δίκτυο στο γήπεδο του Γαλατά διαστάσεων 100 Χ 60μ. Επιπλέον θα γίνει κατασκευή υδραυλικής υποδομής άρδευσης για τις ανάγκες δροσισμού του συνθετικού χλοοτάπητα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Εξάλλου, στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Τοπικής Κοινότητας Τρεχλού Δήμου Καλαβρύτων θα γίνει τοποθέτηση νέου αθλητικού δαπέδου μετά της υποδομής του συνολικού εμβαδού 480 μ2 και τοποθέτηση μικρού μήκους (15 μ. + 5 μ. περίπου) περίφραξης ύψους 3μ., με ενσωματωμένη πόρτα στη βόρεια πλευρά του γηπέδου, στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση ακρυλικού ελαστοσυνθετικού δαπέδου και περίφραξης στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης της Τοπικής Κοινότητας Τρεχλού» που είναι προϋπολογισμού 19.998,72 ευρώ.

 

 

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών σε Άργος και Κορινθία

Στην Αργολίδα και την Κορινθία συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 64 και 51 ετών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, οι οποίες κατασχέθηκαν.

«Σπάρτη 2034»: Ημερίδα για τη διαδρομή Αθήνας και Σπάρτης από το 1834

Η Β’ Επιστημονική Ημερίδα του Φορέα «Σπάρτη 2034» ανέδειξε την ιστορική, αρχιτεκτονική και πολεοδομική πορεία Αθήνας και Σπάρτης από το 1834, καθώς και τον ρόλο των μουσείων στη διαφύλαξη της αστικής μνήμης.

Προχωρούν οι διαδικασίες μίσθωσης οικοπέδου για το νέο Διοικητήριο στην Τρίπολη με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής

Με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχωρά η διαδικασία μίσθωσης οικοπέδου, ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με σκοπό την ανέγερση Διοικητηρίου στην Τρίπολη. Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών ετών, που συνδέεται με την ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Το προηγούμενο διάστημα

Visit Peloponnese — Ολοκληρώθηκε το 9ο Peloponnese Tourism Academy στο Τολό

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Τολό, στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου John & George, το 9ο Peloponnese Tourism Academy , η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουρισμού. Στην ημερίδα…