Παραδόθηκε στους πολίτες το έργο “Κουβαρά – Φυτείες” (video)

Παραδόθηκε το έργο Κουβαρά – Φυτείες στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, ένα έργο που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ), προϋπολογισμού 16.830.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραδόθηκε το έργο Κουβαρά – Φυτείες στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, ένα έργο που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΠΑ), προϋπολογισμού 16.830.000 ευρώ.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/l3jukLXzBHs” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Στην Εκτελεστική, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Αυγούστου, σε συνέχεια του έργου αυτού, εγκρίθηκε έργο με τίτλο: «Χρηματοδότηση από την ΔΕΗ των κόμβων του δρόμου Κουβαράς – Φυτείες». Δυστυχώς, η δαπάνη σύνδεσης της ηλεκτροδότησης των κόμβων με τη ΔΕΗ δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη του έργου.

Επίσης, εγκρίθηκε και η ένταξη έργου για τη συντήρηση της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη – Αετός- Αρχοντοχώρι – Μύτικας, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ και αναμένεται σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τέλος, εγκρίθηκε και μελέτη για την παράκαμψη της Μπαμπίνης και του Αρχοντοχωρίου, ένα έργο που θα βελτιώσει το οδικό δίκτυο, και παράλληλα, θα μειώσει κατά 10 χλμ. την απόσταση του Αγρινίου προς τα δυτικά παράλια, καθώς και των Δημοτικών Διαμερισμάτων από Μύτικα έως Φυτείες, προς Ιόνια οδό και Αγρίνιο. Η μελέτη αυτή εγκρίθηκε επίσης από την Εκτελεστική Επιτροπή, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, με τίτλο: «Περιβαλλοντική, Γεωτεχνική, Τοπογραφική, Οδοποιίας και Υδραυλική μελέτη και προτάσεις σύνδεσης της ΝΕΟ Κουβαρά – Αστακού με την ΕΟ 30 Μπαμπίνης – Μύτικα και παράκαμψη Αρχοντοχωρίου ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.» Πρόκειται για μελέτη που αφορά την κατασκευή νέας οδού, μήκους 1,5 χλμ, με τα απαραίτητα τεχνικά έργα.

«Υποδεχόμαστε με ικανοποίηση την ολοκλήρωση του έργου αυτού. Αντλούμε όμως και διδάγματα. Πώς να γίνουμε πιο αποδοτικοί με την υλοποίηση των έργων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας ότι «εμείς θέλουμε ολοκληρωμένα έργα και λειτουργικά. Όχι μισές δουλειές. Θα δουλέψουμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

«Δουλέψαμε μεθοδικά και υλοποιήσαμε ένα έργο με αρκετές δυσκολίες. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα και το κάνουμε.», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ – ΦΥΤΕΙΕΣ – ΑΣΤΑΚΟΣ 

ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΕΣ – ΚΑΤΟΥΝΑ – ΜΥΤΙΚΑΣ

Ολοκληρώθηκαν τα τμήματα: Α. Κουβαράς – Φυτείες, Β. Νότια παράκαμψη Φυτειών, Γ. Φυτείες – Μπαμπίνι.  Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε 9,20 χλμ. Η κατασκευή έγινε είτε με βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης με διαπλατύνσεις, είτε με νέα χάραξη και συγκεκριμένα στα τμήματα:

  1. Tμήμα Κουβαράς Φυτείες από Χ.Θ.: 0+000 έως Χ.Θ. : 0+607,31 Διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και αύξηση των οριζοντιογραφικών ακτινών καμπυλότητας.
  2. Tμήμα Νότιας Παράκαμψη Φυτειών από Χ.Θ.: 0+607,31 έως Χ.Θ. : 5+904,7 Διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου  σε μικρό μήκος ,αλλά  κυρίως πρόκειται για τμήμα νέας χάραξης. Διαμορφώθηκαν  ισόπεδοι κόμβοι για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες.
  3. Τμήμα Φυτείες -Μπαμπίνη από  Χ.Θ.: 5+904,76 έως Χ.Θ. : 9+202,95 Διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και αύξηση των οριζοντιογραφικών ακτινών καμπυλότητας όπου κρίθηκε ότι  απαιτείται. Διαμορφώθηκαν  ισόπεδοι κόμβοι για την αποκατάσταση της πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες.
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου