Σεισμός στην Αλβανία: Πανικός, δεκάδες τραυματίες και ζημιές (video)

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι πολίτες της γειτονικής Αλβανίας μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε χτες το απόγευμα - Σοκαριστικά βίντεο από το ξύπνημα του εγκέλαδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι πολίτες της γειτονικής Αλβανίας μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε χτες το απόγευμα – Σοκαριστικά βίντεο από το ξύπνημα του εγκέλαδου.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και δεκάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην Αλβανία και έγιναν αισθητές σε πολλές πόλεις της χώρας, ιδίως στα Τίρανα και στο Δυρράχιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους κατοίκους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στο Δυρράχιο, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Το αλβανικό ινστιτούτο γεωεπιστημών, στην δική του εκτίμηση, ανέφερε ότι ο κύριος σεισμός ήταν 5,8 βαθμών και 11 λεπτά αργότερα σημειώθηκε μετασεισμική δόνηση 5,3 βαθμών.

Η υπουργός Υγείας Ογκέρτα Μαναστιρλίου ανέφερε ότι 68 άνθρωποι περιθάλπηκαν για μικροτραυματισμούς στα Τίρανα και στο Δυρράχιο. Οι περισσότεροι τραυματίστηκαν καθώς βγήκαν πανικόβλητοι τρέχοντας πανικόβλητοι από τα σπίτια τους.

“Λιγότερος αριθμός ανθρώπων πηγαίνει στα νοσοκομεία, έπειτα από τον αρχικό πανικό”, δήλωσε η Μαναστιρλίου στους δημοσιογράφους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα τουλάχιστον 250 χλιομέτρων και ήταν “ο ισχυρότερος των τελευταίων 20-30 ετών στην Αλβανία”, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Στην περιοχή των Τιράνων, 48 σπίτια και τρεις πολυκατοικίες υπέστησαν ρωγμές, ενώ στην περιοχή του Δυρραχίου 42 σπίτια και τέσσερις πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Όλτα Τσάκα σε μια συνέντευξη Τύπου. Είκοσι κτίρια υπέστησαν ζημιές σε άλλες περιοχές. “Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπήρχε απώλεια ανθρώπινης ζωής” πρόσθεσε. Η Τσάκα ανέφερε ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές σε πετρελαιοπηγές, αναφερόμενη στην περιοχή πετρελαιοπηγών Φίερ. Ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, σύμφωνα με τον ιστότοπο AlbaniaDailyNews, πήγε στο Δυρράχιο για να ενημερωθεί για την κατάσταση και ζήτησε από τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου