ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚόσμοςΗ Samsung προειδοποιεί τους χρήστες των Galaxy Note 7: Kλείστε τα κινητά

Η Samsung προειδοποιεί τους χρήστες των Galaxy Note 7: Kλείστε τα κινητά

Η εταιρία Samsung Electronics Co Ltd ανακάλεσε τις πωλήσεις της συσκευής Galaxy Note 7 και ζήτησε από όσους το έχουν αγοράσει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν Πηγή: www.lifo.gr

Η εταιρία Samsung Electronics Co Ltd ανακάλεσε τις πωλήσεις της συσκευής κινητού Galaxy Note 7 σήμερα, ενώ ζήτησε από όσους το έχουν αγοράσει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν, καθώς διερευνά τις αναφορές για την ανάφλεξη των κινητών της αναφερόμενης συσκευής. Υπολογίζεται πως η απόφαση για ανάκληση επηρεάζει πάνω από 2,4 εκατ. χρήστες παγκοσμίως ενώ 45.000 κινητά Galaxy Note 7 έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, σύμφωνα με το BBC.

“Επειδή η ασφάλεια των καταναλωτών παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα, η Samsung ζητά από όλους τους  λιανικούς συνεργάτες σε παγκόσμιο επίπεδο να σταματήσουν τις πωλήσεις του Galaxy Note 7, ενώ η έρευνα συνεχίζεται”, δήλωσε η εταιρεία. “Οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν μια πρωτότυπη συσκευή Galaxy Note 7 ή ένα κινητό Galaxy Note 7 που αντικαταστάθηκε, θα πρέπει να το απενεργοποιήσουν και να σταματήσουν τη χρήση της συσκευής”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Τα περιστατικά αναφλέξεων των συσκευών προκαλούν παγκόσμιο συναγερμό στην εταιρεία

Τα περιστατικά αναφλέξεων των συσκευών προκαλούν παγκόσμιο συναγερμό στην εταιρεία

Την ίδια ώρα, οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας συνιστούν στους επιβάτες να σταματήσουν τη χρήση του κινητού μετά τον καπνό που εντοπίστηκε σε συσκευή που είχε αντικατασταθεί κι οδήγησε στην εγκατάλειψη αεροσκάφους από τους επιβάτες στις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πωλήσεις της συσκευής, αλλά και οι ανταλλαγές προβληματικών συσκευών του ίδιου τύπου, ενώ γίνεται διερεύνηση προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Hankyoreh” στη Νότια Κορέα, η εταιρία Samsung Electronics Co Ltd είναι πιθανό να προχωρήσει στην οριστική διακοπή των πωλήσεων του “έξυπνου” κινητού Galaxy Note 7, μετά την αναστολή της παραγωγής και πωλήσεων.

Η Samsung προειδοποιεί τους χρήστες των Galaxy Note 7: Kλείστε τα κινητά!

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Samsung είναι πιθανό να προσπαθήσει ν’ αποκαταστήσει τις οικονομικές απώλειες από το Note 7, μέσω ενίσχυσης της εμπορικής προώθησης των μοντέλων Galaxy S7, αλλά και του Note 5, το οποίο ήταν ο προκάτοχος του Note 7, για το 2015.

Η Samsung δε σχολίασε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Με πληροφορίες από BBC/ Reuters/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετάβαση στο περιεχόμενο