Στο νέο Δ.Σ. της European Magazine Media Association η ΕΔΙΠΤ

Η European Magazine Media Association (EMMA) είναι η κορυφαία δημοσιογραφική οργάνωση για τα περιοδικά και αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους εκδότες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκπροσωπεί περισσότερους από 15.000 εκδότες περιοδικών τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή, με ποικίλη θεματολογία και εκατομμύρια Ευρωπαίους αναγνώστες καθημερινά.

Από ελληνικής πλευράς μέλος της ΕΜΜΑ είναι μόνο η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ). Τον περασμένο Ιούλιο συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΜΑ  με Πρόεδρο τον Mike Koedinger. Στο Διοικητικό Συμβούλιο πλέον μετέχει ως μέλος ενεργά και η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) με τακτικό μέλος την Πρόεδρο Πέννυ Καλύβα και αναπληρωματικό μέλος τον Αντιπρόεδρο Ευάγγελο Παπαλιό, με σκοπό τη συνεργασία για την προώθηση και επίλυση θεμάτων  που αφορούν τον περιοδικό τύπο. 

Σε πρόσφατο ταξίδι στις Βρυξέλλες η κα Πέννυ Καλύβα επισκέφθηκε τα γραφεία της EMMA αλλά και της ENPA (European Newspaper Publishers’ Association) και είχε συνάντηση εργασίας με την επικεφαλής του Νομικού Τμήματος Ariane Carre για θέματα που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία του Λόγου, ζητήματα που συζητούνται αυτόν το διάστημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι Γενικός Διευθυντής και των δύο ενώσεων είναι ο Έλληνας Ηλίας Κοντέας.

Περισσότερα για την European Magazine Media Association μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της, www.magazinemedia.eu.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο