Μεγάλο deal μεταξύ των ομίλων Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου

Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρείας, με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα, προχώρησαν ο όμιλος Σκλαβενίτης και ο όμιλος Μαρινόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρείας, με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα, προχώρησαν ο όμιλος Σκλαβενίτης και ο όμιλος Μαρινόπουλος.

 

Μετά την ολοκλήρωσή της, η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται κατ’ αρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τμ., που διαθέτει σήμερα η Μαρινόπουλος σε μεγάλα αστικά κέντρα και θα προχωρήσει μελλοντικά σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου. Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε, το 2015, στα 325 εκατ. ευρώ περίπου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή των δύο ομίλων στο μετοχικό κεφάλαιο και το ΔΣ της νέας εταιρείας θα είναι ισοβαρής. Ο όμιλος Μαρινόπουλος θα επιλέγει τον εκάστοτε μη εκτελεστικό πρόεδρο του ΔΣ και ο όμιλος Σκλαβενίτης το διευθύνοντα σύμβουλο.

Οι «οικογένειες» Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη δήλωσαν σχετικά: «Δύο ελληνικές οικογένειες που δραστηριοποιούνται χρόνια στο χώρο του λιανεμπορίου, ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος των καταναλωτών, των Ελλήνων παραγωγών και των εργαζομένων τους. Ευελπιστούμε ότι και με το νέο σχήμα θα συμβάλουμε θετικά στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας».

Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση συμφωνίας θα επιτευχθεί σε βάθος δύο μηνών και τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ανακοίνωση Μαρινόπουλου

«Στρατηγική κίνηση που εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της εταιρίας για την επιστροφή του Ομίλου στην ανάπτυξη αποτελεί η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Το δίκτυο των 33 hypermarkets που ανέπτυξε η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σε στρατηγικά σημεία των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα περάσει στον έλεγχο της κοινής εταιρίας που ιδρύεται με έναν από τους πλέον έμπειρους και υγιείς παίκτες του λιανεμπορίου.

Πρακτικά, η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει τις χρηματοροές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, γεγονός που αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου που έχει καταρτιστεί για την επιστροφή της εταιρίας στην ανάπτυξη. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως εναρμονισμένη με το όραμα της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να χαίρει της εμπιστοσύνης των καταναλωτών της και να τους προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και επιλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινή εταιρία θα αποτελέσει πλατφόρμα ανάπτυξης δημιουργικών και καινοτόμων concepts στην αγορά της λιανικής και είναι ξεκάθαρο ότι θα επιφέρει ορατά οφέλη, όχι μόνο για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας, αλλά και για τους καταναλωτές που για περισσότερα από 50 χρόνια εμπιστεύονται τα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πέραν την συμφωνίας αυτής και σε συνέχεια της τροποποίησης της μετοχικής σύνθεσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο της οικογένειας Λεωνίδα Μαρινόπουλου, μέρος του στρατηγικού σχεδίου είναι η μετάβαση σε ένα νέο διοικητικό σχήμα που θα υλοποιήσει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας.

Στο σημείο αυτό η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ οφείλει να ευχαριστήσει θερμά τον Γ. Βογιατζάκη, ο οποίος μετά πολυετή συνεργασία με την επιχείρησή, από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί. Η συνεργασία όλα αυτά χρόνια υπήρξε ιδιαίτερα δημιουργική και η συνεισφορά του πολύτιμη.»

 

imerisia.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια σε Παλαιοπαναγιά και Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την Άνοια, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για

ASTΕRAS AKTOR: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027

Τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027 ανακοίνωσε η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους της ομάδας να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Νέα προκήρυξη για το έργο αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στην προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «Λειτουργική αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Δημοτικού Σταδίου του Δήμου Καλαμάτας». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά