Δείτε πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Ορέστης»

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα κινηθεί προς τα ανατολικά προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μέσα στις επόμενες ώρες το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει άρδην- από το βράδυ της Κυριακής-καθώς σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, ο «Ορέστης», όπως ονομάστηκε, η νέα κακοκαιρία θα σαρώσει την Ελλάδα με καταιγίδες, χιόνια και χαλαζοπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα κινηθεί προς τα ανατολικά προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μέσα στις επόμενες ώρες το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει άρδην- από το βράδυ της Κυριακής-καθώς σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, ο «Ορέστης», όπως ονομάστηκε, η νέα κακοκαιρία θα σαρώσει την Ελλάδα με καταιγίδες, χιόνια και χαλαζοπτώσεις.

Η διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα οδηγήσει στη δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στα ανοικτά του Ιονίου την Κυριακή, το οποίο μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα κινηθεί προς τα ανατολικά προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά-κεντρικά ηπειρωτικά αναμένονται να είναι κατά τόπους ισχυρά και είναι πολύ πιθανό να συνοδευθούν από χαλαζοπτώσεις.

Ενισχυμένοι άνεμοι εντάσεων έξι έως επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο οι εντάσεις των ανέμων δεν θα ξεπερνούν τα έξι μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης, καθώς ο «Ορέστης» θα κινείται προς το Ανατολικό Αιγαίο, βροχές που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα, αναμένεται να εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, ενώ πιθανώς την Τετάρτη και σε ορεινά της Κεντρική Ελλάδας, σε υψόμετρα κατά προσέγγιση μεγαλύτερα από 1.900 μέτρα. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου τοπικά οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα οκτώ με εννέα μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με το meteo/ΕΑΑ, βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ωστόσο αυξημένες είναι οι πιθανότητες νέας υποτροπής του καιρού προς το τέλος της εβδομάδας.

meteo.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεστόρεια 2026: Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Η Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος υποδέχεται και φέτος τα Νεστόρεια 2026 , έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που για δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και της δημιουργικής έκφρασης του τόπου μας. Με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ανθρώπινη συμμετοχή

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια σε Παλαιοπαναγιά και Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την Άνοια, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για

ASTΕRAS AKTOR: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027

Τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027 ανακοίνωσε η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους της ομάδας να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.