Συμπεράσματα από τη συνεδρίαση της Ο.Ε.ΕΣ.Π. στην Κορώνη

Διευρυμένο συνήλθε στην Κορώνη το Σαββατοκύριακο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022, το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διευρυμένο συνήλθε στην Κορώνη το Σαββατοκύριακο, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022, το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μπλάνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα – Κωνσταντέλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Λεωνίδας Ράλλης και ο ταμίας Αθανάσιος Καππής, ο πρόεδρος του Εμπορικού – Επαγγελματικού – Βιοτεχνικού Συλλόγου Πύλου «Ο Νέστορας» Ιωάννης Δημητρόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού – Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου Κορινθίας Ευάγγελος Τσάκωνας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεώργιος Βαγενάς, ύστερα από το σύντομο χαιρετισμό του, έδωσε το λόγο στον Παναγιώτη Μαργιάννη, πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, προκειμένου να αναδείξει τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και κατοίκους της πόλης της Κορώνης. Τα καίρια ζητήματα που επεσήμανε είναι: η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, ώστε να παρέχεται ασφαλής ελλιμενισμός των αλιευτικών σκαφών και των σκαφών αναψυχής της περιοχής, η δημιουργία και στελέχωση σταθμού ΕΚΑΒ με όχημα διακομιδής και η βελτίωση του οδικού δικτύου Φοινικούντα – Κορώνη και Κορώνη – Ριζόμυλος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν θέσεις και απόψεις για θέματα αιχμής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργειακή κρίση και τη σοβούσα κρίση που έχει προκύψει από τις επιπτώσεις της στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι. Ο πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις, μετά από περίπου 10 χρόνια μνημονίων και 2 χρόνια πανδημίας του κορωνοϊού, καλούνται να διαχειριστούν ένα ακόμα χτύπημα, της ορμητικής πορείας της ενεργειακής κρίσης. Τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει προοδευτικές πολιτικές που θα περιορίσουν το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων, ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους και η συσσώρευση νέων χρεών είναι παραπάνω από ορατός. Είναι προφανές, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν μπορούν να απορροφήσουν τη ραγδαία αύξηση των τιμολογίων ενέργειας και σε συνδυασμό με τις τεράστιες αυξήσεις στις αγορές των εμπορευμάτων, απειλείται η βιωσιμότητά τους, δημιουργώντας παράλληλα σοβαρές συνέπειες στην εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Τέλος, ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του Επαγγελματικός Σύλλογος Κορώνης Επαγγελματιών Κορώνης Παναγιώτη Μαργιάννη, καθώς και όλο το Δ.Σ. για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την ολοκήρωση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου