Στον εορτασμό του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιόρτασε το Σάββατο 18η Μαΐου και την Κυριακή των Μυροφόρων, 19η Μαΐου 2024, τον πολιούχο της Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, στην γενέτειρα του την Χώρα, της Δημοτικής Ενότητας Νέστορος.

Πλήθος πιστών συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, από το απόγευμα του Σαββάτου 18ης Μαΐου με την τέλεση του Μέγα Εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και την Κυριακή των Μυροφόρων με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, προέστη της τέλεσης του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και της δέησης στην κεντρική πλατεία της Χώρας.

Η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Χώρας, συνοδευόμενη από μαθητές των Σχολείων της Κοινότητας Χώρας, τη Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος και πλήθους πιστών.

«Εύχομαι σε όλους και σε καθέναν χωριστά, ο Άγιος Δημήτριος ο Χωραΐτης να σκέπει τις ζωές όλων, με την ελπίδα χαρίζει κάθε καλό, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Χρόνια πολλά στους συνδημότες μου Χωραΐτες!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.






The post Στον εορτασμό του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας appeared first on Pylos.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πανελλήνιες 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση των αποτελεσμάτων μέσω SMS

Το υπουργείο Παιδείας από κοινού με το υπουργέιο Ψηφιακής...

Στο Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, το Β’ Συνέδριο Παυλείων Σπουδών με τον τίτλο: «Ο Απόστολος Παύλος ως Ιδρυτής, Ποιμένας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας της Κορίνθου», στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως στην Αρχαία Κόρινθο. «Η συνεργασία της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί από την αγορά φτερούγες κοτόπουλου, λόγω σαλμονέλας

Φτερούγες κοτόπουλου ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας...

Ειδικούς κάδους για ανακύκλωση των υπολειμμάτων τσιγάρου προμηθεύεται ο Δήμος Καλαμάτας

Στην προμήθεια κάδων ειδικών προδιαγραφών για ανακύκλωση υπολειμμάτων τσιγάρου προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας. Η έγκριση του θέματος έγινε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 από τη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας. Στόχος η μείωση της ρύπανσης από τα αποτσίγαρα που πετάγονται σε δρόμους και πεζοδρόμια της πόλης, επιβαρύνοντας το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, ο  Δήμος Καλαμάτας πιστεύοντας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο