Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΙΑ ΜΕ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας παρευρέθηκε στην παρουσίαση του νέου δίσκου «Μια παιδική καρδιά» του Πύλιου μουσικοσυνθέτη Θοδωρή Ξυδιά με μελοποιημένα ποιήματα του Αντώνη Σαμαράκη, στις Μαρτίου 2024 στην αίθουσα της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη»  στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο παρέστησαν ο π. Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, η αξιότιμη κα Ελένη Σαμαράκη, καθώς και οι συντελεστές και οι ερμηνευτές Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λεκκάς, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βιολέτα Ίκαρη, Ασπασία Στρατηγού, Φωτεινή Σαββατιανού και Γιάννης Λάρδης καθώς και η παιδική χορωδία του International Metropolitan School.

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Καρβέλας συνεχάρη τόσο τον μουσικοσυνθέτη για αυτή του την πρωτοβουλία του όσο και τη σύζυγο του αείμνηστου Αντώνη Σαμαράκη κα Ελένη Σαμαράκη για την συνεργασία και την προβολή της τεράστιας πνευματικής του κληρονομίας. Αναφέρθηκε στο όραμα του Θοδωρή Ξυδιά για αυτό το cd και στη συμβολή του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ως χορηγός, για την υλοποίησή του. Τέλος,  ευχήθηκε να είναι το cd καλοτάξιδο και από αυτά τα ποιήματα που τα διέπουν αξίες σεμνότητας ταπεινότητας και ανθρωπιάς  να διδαχθούμε ένα καλύτερο αύριο.




The post Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΙΑ ΜΕ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ appeared first on Pylos.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φορολογικές δηλώσεις: Υποχρεωτική πλέον η δήλωση ΙΒΑΝ

«Στον αέρα» βρίσκεται η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ από την Πέμπτη (25/04) για...

Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές...

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

H καρδιά του αγροτικού κόσμου «χτύπησε» στην 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με θέμα «Ποια ΚΑΠ θέλουμε σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση; Τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντος», που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό να προχωρά σε καίριες επισημάνσεις για βασικά

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, απόψε (Παρασκευή 26/4)...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο