Τσακώνα: Από τις μεγαλύτερες τοξωτές γέφυρες του κόσμου (vid)

Έχει μήκος 390 μέτρα και πλάτος 300. Βρίσκεται στα όρια των Νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες τοξωτές γέφυρες του κόσμου και είναι δεύτερη σε μέγεθος στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος (μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου).

[iframe width=”800″ height=”450″ src=”https://www.youtube.com/embed/KC9EDtO7lTc” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Έχει κατασκευαστεί ώστε να αντέχει σεισμούς ακόμα και 7,5 ρίχτερ όπως ένταση ανέμων έως και 10 μποφόρ.

Περιλαμβάνει 4 λωρίδες κυκλοφορίας, 2 ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μέτρων και μια κεντρική νησίδα πλάτους 2 μέτρων, δύο πλευρικά ερείσματα 2Χ0,50 μέτρων και δύο πεζοδρόμια πλάτους 2Χ1,70 μέτρων.

Ο τοξωτός φορέας, διατομής σταθερού ύψους 2,80 μέτρων και πλάτους 1.60 μέτρων είναι προσβάσιμος εσωτερικά σε όλο του το μήκος.

Προστατεύεται αντικεραυνικά με δικό της σύστημα προστασίας, ηλεκτροφωτίζεται για τις συνήθεις λειτουργικές ανάγκες, διαθέτει φωτισμό ασφαλείας στο εσωτερικό των τόξων αλλά και εορταστικό φωτισμό.

Είναι ένα έργο επιβλητικό που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από Έλληνες Μηχανικούς και τεχνίτες. Συγκεντρώνει την παγκόσμια προσοχή εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που οργανώνουν τακτικές επισκέψεις μεταπτυχιακών φοιτητών της Γεωτεχνικής Μηχανικής για να το θαυμάσουν από κοντά. Το συναντά όποιος ταξιδεύει από ή προς Καλαμάτα από την νέα εθνική οδό.

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο