Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Προσθαλασσώθηκε το πρώτο υδροπλάνο στο λιμάνι της Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο λιμάνι της Καλαμάτας προσθαλασσώθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025, στο πλαίσιο επιχειρησιακής – δοκιμαστικής πτήσης, το πρώτο υδροπλάνο της αναδόχου Hellenic Seaplanes. Η προσθαλάσσωση του υδροπλάνου έγινε στο υδάτινο πεδίο της Καλαμάτας και ακολούθησε η προσέγγιση στον χώρο του υδατοδρομίου όπου και έχει τοποθετηθεί η προβλεπόμενη πλωτή προβλήτα για την επιβίβαση και την αποβίβαση.

υδροπλανο καλαματα 5

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τουλάχιστον δέκα χρόνια, σήμερα αποκτά σάρκα και οστά. Και είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι. Σήμερα, αφού πρώτα καταφέραμε να αποκτήσει η περιοχή μας άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου αλλά και υδάτινου πεδίου, η εταιρεία ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της, τοποθετώντας τις εγκαταστάσεις και την πλωτή εξέδρα. Όπως μας είχε υποσχεθεί, έφερε το πρώτο υδροπλάνο, το οποίο προσγειώθηκε εδώ, στο λιμάνι της Καλαμάτας, και ευελπιστούμε να ξεκινήσει μια νέα εποχή για την πόλη μας όσον αφορά το συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο. Το υδροπλάνο έκανε σήμερα την πρώτη επιχειρησιακή του προσέγγιση. 

Το επόμενο διάστημα θα εξυπηρετήσει την πόλη μας μέσω τουριστικών εκδρομών, μέχρι να μπούμε στα τακτικά δρομολόγια, όπως μας έχει ενημερώσει ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους. Θέλω να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία, όπως και τον λιμενάρχη που στηρίζει αυτή την προσπάθεια, αλλά και την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, που ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας ώστε να φτάσουμε εδώ».

υδροπλανο καλαματα 2

υδροπλανο καλαματα 3

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν τόσο ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Δημήτρης Νέζης, όσο και η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Λυδία Εξηνταβελώνη.

υδροπλανο καλαματα 1

Εκ μέρους της Hellenic Seaplanes, ο διευθύνων σύμβουλος Νικόλας Χαραλάμπους σημείωσε πως η σημερινή μέρα αποτελεί «την υλοποίηση της πρώτης φάσης» μετά από χρόνια προσπαθειών και συνεργασιών με τον Δήμο, το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο. «Σύντομα θα μπούμε σε εμπορική λειτουργία. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουμε με μισθωμένες πτήσεις και μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο θα ενταχθούν οι πρώτες καθημερινές, προγραμματισμένες πτήσεις από και προς την Καλαμάτα», ανέφερε. Σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική, ο κ. Χαραλάμπους εξήγησε: «Η πτήση Αθήνα – Καλαμάτα, διάρκειας περίπου 35 λεπτών, θα κοστίζει περίπου 80-85 ευρώ. Η τιμολογιακή μας πολιτική είναι φιλική και σε λογικά πλαίσια. Παράλληλα, τηρούμε όλες τις διαδικασίες ασφαλείας που προβλέπουν η ΥΠΑ και η ΕΕ».

υδροπλανο καλαματα 4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Παλαιομοναστήρου Βρονταμά – Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού οι εκδηλώσεις μνήμης

Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025 οι κεντρικές εκδηλώσεις του Δήμου Ευρώτα για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Παλαιομοναστήρου Βρονταμά. Στο ιστορικό μοναστήρι, όπου γράφτηκαν σελίδες ηρωισμού και θυσίας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές και στα θύματα του

Ενημέρωση για κρούσμα καταρροϊκού πυρετού στη Λακωνία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι εντοπίστηκε κρούσμα καταρροϊκού πυρετού στη Λακωνία. Πρόκειται για νόσημα που δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο, αλλά επηρεάζει σοβαρά την κτηνοτροφία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και καλούν τους παραγωγούς να τηρήσουν τις οδηγίες πρόληψης και προστασίας. Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση:   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ Σας

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από σήμερα Δευτέρα έως τις 19 Σεπτεμβρίου

Μπαράζ πληρωμών θα πραγματοποιηθούν από σήμερα, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου...

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας έως 5 βαθμούς και καταιγίδες

«Ποδαρικό» με φθινοπωρινό καιρό κάνει η νέα εβδομάδα (15/9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ