Ανοίγει τις πύλες της η 12η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας

Ανοίγει την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, τις πύλες της 12η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας και θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έως 18 Μαΐου 2025. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 9 Μαΐου και ώρα 20:00, στο χώρο μπροστά στο αναψυκτήριο. Η Ανθοκομική, που φέτος έχει θεματικό αφιέρωμα στην «πράσινη πόλη», θα προσφέρει για ακόμη μια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγει την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, τις πύλες της 12η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας και θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έως 18 Μαΐου 2025. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 9 Μαΐου και ώρα 20:00, στο χώρο μπροστά στο αναψυκτήριο.

Η Ανθοκομική, που φέτος έχει θεματικό αφιέρωμα στην «πράσινη πόλη», θα προσφέρει για ακόμη μια χρονιά στο κοινό τη δυνατότητα να θαυμάσει και να αγοράσει ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, αλλά και εργαλεία και εφόδια, να λάβει πληροφορίες από ειδικούς για τη φροντίδα του κήπου, να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, να παρακολουθήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να χαρεί στιγμές ξεγνοιασιάς στο ανανεωμένο και πάντα φιλόξενο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Θα μετάσχουν φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών.

Οι ώρες λειτουργίας της 12η Ανθοκομικής θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

ανθοκομικη 2025 συνεντευξη1

Παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο
  • Μουσικές παραστάσεις
  • Περίπτερο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας
  • Περίπτερα Φορέων
  • Διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Δήμο και Φορείς.

ανθοκομικη 2025 συνεντευξη2

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες να επισκεφτούν το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έστειλαν με δηλώσεις τους σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας και η Διευθύντρια της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνα Χιουρέα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, η Ανθοκομική αποτελεί έναν θεσμό για το Δήμο Καλαμάτας, που έχει αγκαλιαστεί από Καλαματιανούς και επισκέπτες, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσουν τον θαυμαστό κόσμο των λουλουδιών αλλά και να προμηθευτούν άνθη και φυτά.  

Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας αναφέρθηκε σε διαγωνισμό που θα τρέξει το αμέσως επόμενο διάστημα και στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, με στόχο να «ανθίσουν τα μπαλκόνια της πόλης»! Όπως τόνισε  ο κ. Μπάκας, ανθίζει η πόλη όταν ανθίζουν τα μπαλκόνια μας, προαναγγέλλοντας ένα διαγωνισμό που θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου, όπου οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της 12ης Ανθοκομικής του Δήμου Καλαμάτας:

ανθοκομικη 2025 προγραμμα1

ανθοκομικη 2025 προγραμμα2

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης