Επιστρέφει το κράτος τα αποθεματικά στο Δήμο Καλαμάτας

Η Τράπεζα της Ελλάδος επέστρεψε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, στην Εθνική Τράπεζα και σε λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, από τα 3 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί από το Δήμο στο κράτος προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική Κυβέρνηση για την κάλυψη των αναγκών της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Τράπεζα της Ελλάδος επέστρεψε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, στην Εθνική Τράπεζα και σε λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, από τα 3 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί από το Δήμο στο κράτος προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική Κυβέρνηση για την κάλυψη των αναγκών της χώρας.

Τα χρήματα που επεστράφησαν, θα χρησιμοποιηθούν για την επανεκκίνηση του προγράμματος έργων του Δήμου. Τα υπόλοιπα 2 εκατ. βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου ανά πάσα στιγμή. Σημειώνεται ότι από το δανεισμό αυτό, εκ μέρους του Δήμου προς το κράτος, ο Δήμος έχει εισπράξει μέχρι στιγμής ποσόν 5.000 ευρώ ως τόκους, ενώ το επιτόκιο είναι κατά 0,50% υψηλότερο, από εκείνο με το οποίο έχει τοποθετημένα – κατόπιν διαγωνισμού – τα διαθέσιμά του στην Εθνική Τράπεζα.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή των χρημάτων του Δήμου, αλλά και υπερηφάνεια, διότι ο Δήμος επετέλεσε μια «πατριωτική πράξη, σε δύσκολη ώρα», όπως τόνισε ο Π. Νίκας, καθώς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κράτους για οικονομική στήριξη.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης