Λύση βλέπει ο Νίκας για την μετεγκατάσταση στην Μπιρμπίτα των Αθίγγανων της Αγ. Τριάδος

Ελπιδοφόρα υπήρξε η σημερινή συνάντηση στην Αθήνα για τη μετεγκατάσταση των αθιγγάνων της Αγίας Τριάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελπιδοφόρα υπήρξε η σημερινή συνάντηση στην Αθήνα για τη μετεγκατάσταση των αθιγγάνων της Αγίας Τριάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Στη συνάντηση προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης και συμμετύχαν από πλευράς Δήμου Καλαμάτας ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Θεοφάνης Στεφανόπουλος και η διευθύντρια Πρόνοιας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικοί σύμβουλοι Υπουργών, καθώς και εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του ΟΑΕΔ (ως διαδόχου του ΟΕΚ).

Στην συνάντηση αποφασίσθηκε να συντάξει ο Δήμος Καλαμάτας κείμενο προγραμματικής σύμβασης, που θα συναφθεί μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους συμμετέχοντες και σε 15 – 20 ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση για συμφωνία επί του κειμένου και υπογραφή και υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης, για τη μετεγκατάσταση των αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα και, γενικότερα, για τη διαχείριση του ζητήματος των αθιγγάνων στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης