ΑρχικήΜΕΣΣΗΝΙΑΔήμος ΚαλαμάταςΗ επίσκεψη Νίκα στην Τρίπολη για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

Η επίσκεψη Νίκα στην Τρίπολη για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

O Δήμαρχος μετέβη την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στην Τρίπολη, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Καλαμάτας, για συνάντηση εργασίας, την οποία διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Πελοποννήσου, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι Δήμοι Καλαμάτας και Άργους – Ναυπλίου, που είναι οι ενταχθέντες στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Μετείχαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες και μέλη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προετοιμασία της πρόσκλησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, ενώ η σχετική τελική απόφαση θα ληφθεί στις 8 Νοεμβρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι για την Καλαμάτα έχει αποφασισθεί να γίνει ένταξη στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης δύο περιοχών:

α. της παραλιακής ζώνης από τον Κορδία μέχρι το Filoxenia και με βάθος μέχρι περίπου το ύψος της οδού Kρήτης
β. του ευρέος Ιστορικού Κέντρου, δηλαδή της περιοχής που οριοθετείται ως εξής: Παν. Καίσαρη – Φαρών – πλατεία Φραγκόλιμνας – Υπαπαντής – Αριστομένους.

Θα πραγματοποιηθούν έργα αναπλάσεων, διανοίξεις δρόμων, ανακατασκευή παραδοσιακών κτηρίων κ.λπ., με στόχο την οικονομική ενδυνάμωση αυτών των δύο περιοχών. Για την εκπόνηση μελετών για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Καλαμάτας θα συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο