Μεσσηνία | Νέο χρηματοδοτικό πακέτο για Δήμους και Περιφέρειες – Τι ανακοίνωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος (video)

Το νέο χρηματοδοτικό πακέτο για Δήμους και Περιφέρειες ανακοίνωσε από την Κυπαρισσία ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το νέο χρηματοδοτικό πακέτο για Δήμους και Περιφέρειες ανακοίνωσε από την Κυπαρισσία ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/OP4278h0dX0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Οι λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνώστες μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ ο Υπουργός συναντήθηκε στην Κυπαρίσσια με εκπροσώπους φορέων της περιοχής στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τη τοπικής οργάνωσης της ΝΔ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ομιλία του σε τοπική οργάνωση της ΝΔ, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, ανέφερε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα και έκανε λόγο για ένα «πολύ υψηλό πακέτο, πολύ μεγαλύτερης χρηματοδότησης από αυτήν, που υποτίθεται ότι υπήρχε πριν», με το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1». Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι με αυτό το πακέτο διασφαλίζονται τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού, 1,3 δισ. ευρώ που είναι σε εξέλιξη με το προηγούμενο πρόγραμμα, «αλλά και πάρα πολλά καινούργια έργα, τα οποία θα τα φτιάξουμε από κοινού με την αυτοδιοίκηση».
Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν μεγάλο ηγέτη της φιλελεύθερης παράταξης. «Είναι ο άνθρωπος που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι με τη στάση του στην περίοδο της κρίσης κατέστησε τη ΝΔ «φάρο ελπίδας απέναντι στα τεράστια κύματα λαϊκισμού που σάρωναν τη χώρα».
Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, το καλοκαίρι του 2012, είπε ότι ήταν «μια σύμπλευση εθνικού καθήκοντος» και επισήμανε ότι «αυτή η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά ήταν το πρόπλασμα της ευρείας διακομματικής ακτινοβολίας την οποία έχει σήμερα η παράταξή μας με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Χαρακτήρισε υποδειγματική την κομματική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά όλα αυτά τα χρόνια και επισήμανε ότι «σήμερα, όπως και χθες, όπως και αύριο, στέκεται υπεύθυνα και δυναμικά στο πλευρό του εκλεγμένου αρχηγού μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, κύμα καύσωνα επηρεάζει τη χώρα, με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια σε Παλαιοπαναγιά και Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την Άνοια, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για

ASTΕRAS AKTOR: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027

Τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027 ανακοίνωσε η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους της ομάδας να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.