Αν. Μπούζα: Το αγαθό της υγείας του κοινωνικού συνόλου δεν μπορεί να γίνεται βορά στις προσωπικές επιδιώξεις κανενός

Τελευταία παρακολουθούμε στον τόπο μας, συμπεριφορές που εγείρουν προβληματισμό στους πολίτες, αναφέρει σε κείμενό της η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας κ. Αντωνία Μπούζα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία παρακολουθούμε στον τόπο μας, συμπεριφορές που εγείρουν προβληματισμό στους πολίτες, αναφέρει σε κείμενό της η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας κ. Αντωνία Μπούζα.

Αναλυτικά, το κείμενο:

“Βλέπουμε έναν διορισμένο υπάλληλο, με την ανοχή των προϊσταμένων του, να χρησιμοποιεί τη θέση του, όχι για να επιτελέσει την αποστολή για την οποία τον πληρώνει η Πολιτεία και κατ΄επέκταση  οι Έλληνες πολίτες, αλλά για να εξαπολύει μύδρους εναντίον αιρετών, υποτιμώντας το ρόλο του και τη θέση που κάποιοι του εμπιστεύθηκαν.

Ο ρόλος ενός Διοικητή Νοσοκομείου, είναι ξεκάθαρα διαφορετικός από την στρεβλή κατεύθυνση που σήμερα έχει λάβει κυρίως στη Μεσσηνία.

Κυρίαρχα πρέπει να μεριμνά για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών αρμοδιότητάς του, να μεριμνά για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, για την ασφάλεια των νοσηλευομένων και την προμήθεια αναγκαίων μέσων για την άριστη  περίθαλψη των ασθενών. Να μεριμνά για την έγκαιρη ενημέρωση περί της αναγκαιότητας στελέχωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και να φροντίζει για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας, περί  της περίθαλψης στους πολίτες. Η εντεινόμενη οικονομική κρίση έχει ωθήσει πλέον τους πολίτες στα Νοσοκομεία. Οι ποιοτικές παροχές υγείας είναι το κυρίαρχο που πρέπει να διαφυλάξει ένας διορισμένος υπάλληλος όπως είναι ένας Διοικητής Νοσοκομείου.

Αντί αυτού, βλέπουμε μία πρωτοφανή παραδοξότητα, μία κατ΄ευφημισμόν προσφορά που κρύβει ένα ανεξήγητο, προσωπικό μένος και μία προκλητική συμπεριφορά άλλων εποχών.

Κριτική στους αιρετούς και μάλιστα τέτοιου ύφους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους νοήμονες πολίτες.

Το έργο της Περιφερειακής Αρχής, που αντλεί πόρους από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι μεγάλο και όση προσπάθεια κι αν καταβάλουν όσοι ωθούνται από άδηλα κίνητρα εναντίον της, δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί.

Οι παρεμβάσεις μας μόνο στη Μεσσηνία σε προμήθεια  μαγνητικού- αξονικού τομογράφου και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ξεπερνούν τα 4.140.00 ευρώ, στις κτιριακές εγκαταστάσεις τα 3.212.000 ευρώ, ενώ συμβάλλαμε και στην προμήθεια ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν στρατηγικό υγειονομικό χάρτη, παρεμβαίνουμε πάντα προς όφελος της κοινωνίας.

Η ατυχής εμπλοκή και εμπαθής κριτική υπαλλήλων όπως του κ. Μπέζου που έχουν διοριστεί για να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, χωρίς κομματικές ή λοιπές σκέψεις, δεν αφορά την κοινωνία και πρέπει να σταματήσει”.

Καλαμάτα 13 Μαρτίου 2019

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και

Θεμάτων Μεσσηνίας

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Γορτυνίας

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026, από τις 08:30 έως τις 10:00, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω εργασιών στο δίκτυο στις κοινότητες Κοντοβάζαινα, Βάχλια και Δήμητρα του Δήμου Γορτυνίας.

Συλλήψεις σε Λουτράκι, Σικυώνα και Κόρινθο

Συνελήφθησαν, σήμερα (22 . 7 .2026) και πρώτες πρωινές ώρες , στο Λουτράκι , από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Καύσωνας: Υποχρεωτική παύση εργασίας σήμερα εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Σε ισχύ τίθενται σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου, τα έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες

Ηλίαση ή θερμοπληξία; Πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα

Με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα, η έκθεση στον ήλιο και η παραμονή σε ζεστό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στην υγεία. Η ηλίαση και η θερμοπληξία αποτελούν δύο καταστάσεις που μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του καύσωνα και έχουν κοινά χαρακτηριστικά