Υπογραφές έργων άνω του 1,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Δυτική Μάνη

Σε υπογραφές σημαντικών συμβάσεων έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1,1 εκατ. ευρώ προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Δυτική Μάνη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πελοπόννησος 360: Από τον διάλογο στην πράξη». Οι συμβάσεις υπεγράφησαν στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης Γιώργο Χιουρέα, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε υπογραφές σημαντικών συμβάσεων έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1,1 εκατ. ευρώ προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Δυτική Μάνη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πελοπόννησος 360: Από τον διάλογο στην πράξη».

Οι συμβάσεις υπεγράφησαν στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης Γιώργο Χιουρέα, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, καθώς και των Αντιπεριφερειαρχών Αναστάσιου Αδαμόπουλου, Ανδρέα Τσουκαλά και Μαρίας Οικονομάκου.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκαν τα έργα:

«Αποκατάσταση Υποδομών αρμοδιότητας Π.Ε. Μεσσηνίας στη Δημοτική Ενότητα Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης», προϋπολογισμού 626.892,44 ευρώ.

«Αποκατάσταση κοίτης – μερική διευθέτηση του ρέματος στην Τ.Κ. Κιτριών», προϋπολογισμού 550.500,17 ευρώ.

Πρόκειται για έργα που αφορούν την αποκατάσταση κρίσιμων υποδομών και την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, ενισχύοντας την ασφάλεια των πολιτών και την ανθεκτικότητα των τοπικών δικτύων και εγκαταστάσεων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός δήλωσε:

«Συνεχίζουμε με σχέδιο, συνεργασία και σταθερό βηματισμό να προχωράμε έργα που έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες. Η Δυτική Μάνη αποκτά σημαντικές παρεμβάσεις προστασίας και αποκατάστασης υποδομών, με στόχο μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη καθημερινότητα και ενίσχυση της ανθεκτικότητας της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιώργος Χιουρέας σημείωσε:

«Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αποτελούν σημαντική ενίσχυση για τη Δυτική Μάνη και ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες της περιοχής. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδίδει ουσιαστικά αποτελέσματα και δημιουργεί προϋποθέσεις για καλύτερες και ασφαλέστερες υποδομές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλη παρέμβαση για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

Με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και την έκδοση της πρόσκλησης χρηματοδότησης για το έργο «Αποκατάσταση και Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους», ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την επαναλειτουργία ενός χώρου με βαθιά ιστορική, πολιτιστική και συμβολική αξία για την Κυνουρία και ολόκληρη την Πελοπόννησο. Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Περιφέρειας

Στη Βαρκελώνη η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έργο NBS4MED, τα Κλιματικά Καταφύγια και τις πράσινες αναπλάσεις που αλλάζουν τις πόλεις

Στη Βαρκελώνη και στη Μητροπολιτική Περιοχή της πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη εργασίας του ευρωπαϊκού έργου NBS4MED – Nature Based Solutions for Climate Resilient Mediterranean Cities («Λύσεις Βασισμένες στη Φύση για Ανθεκτικές Μεσογειακές Πόλεις»), στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg NEXT MED, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ και με χρηματοδότηση

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Αγροδιατροφή και Τουρισμός στην Λακωνία

Η ημερίδα με θέμα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός στην Λακωνία» έλαβε χώρα στη Μονεμβασιά, οργανωμένη από το Επιμελητήριο Λακωνίας και άλλους φορείς, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία ολοκληρωμένων τοπικών ταυτοτήτων. Κεντρικοί ομιλητές τόνισαν τη σημασία συνεργασίας και στρατηγικής προσέγγισης για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, ενώ διακεκριμένοι εισηγητές παρουσίασαν προτάσεις για την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Μήνυμα του Δημάρχου Γορτυνίας για τις εξετάσεις των Πανελληνίων

Μήνυμα του Δημάρχου Γορτυνίας για τις εξετάσεις των Πανελληνίων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ