Στην Καλαμάτα διοργανώνεται το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς, που διοργανώνεται στην Καλαμάτα από 16 έως και 18 Μαρτίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου ELITE (Ναβαρίνου 2). 

Η Τριφυλία είναι ένας απέραντος ελαιώνας, καλλιεργημένος με αγάπη και φροντίδα…..5.000.000 ελαιόδενδρα, μέση παραγωγή 26.000 τόνοι ελαιόλαδο ετησίως, 74 σύγχρονα ελαιοτριβεία και 26 τυποποιητήρια υψηλών προδιαγραφών και ασφάλειας χαρίζουν 100% φυσικό χυμό εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και μοναδικής διατροφικής αξίας.
Στόχος μας η ανάδειξη της διατροφικής αξίας ελαιολάδου σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή και τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής. Η διατροφική του αξία καθώς η ιστορική και πολιτιστική του πορεία μπορούν να αποτελέσουν μοναδικά και διατηρήσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για το προϊόν και τον τόπο μας.

Ο Δήμος Τριφυλίας σας προσκαλεί να επισκεφθείτε το περίπτερο του και να στηρίξετε τη συμμετοχή του στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ. ο ΜΕΣΚ θα παρουσιάσει το χορευτικό δρώμενο του ραβδίσματος της ελιάς και ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων θα κεράσει “λαδομαγειρέματα” τους παρευρισκομένους.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης
Παρασκευή 16/3 : 17.00 – 21.00
Σάββατο 17/3 : 10.00 – 21.00
Κυριακή 18/3 : 10.00 – 18.00

Παράλληλα με την έκθεση λάβει χώρα συνέδριο, παρουσιάσεις και σεμινάρια – workshop, καθώς και διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ :
www.kalamata-olivefestival.gr .

Πρόγραμμα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

Η Μεγάλη Δευτέρα

Η Μεγάλη Δευτέρα σηματοδοτεί την αρχή της Εβδομάδας των...

Κώστας Τζιούμης: «Στόχος μας η Τρίπολη να γίνει κέντρο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας»

Έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από παλαιότερους εορτασμούς του Πάσχα παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην πόλη της Τρίπολης. Για το λόγο αυτό, δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον Καλλιτέχνη κ. Νίκο Φλώρο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. Την έκθεση επιμελείται ο κ. Φλώρος, για τον οποίο ο Δήμαρχος

Παναρκαδικός: Δωρεάν λεωφορείο στους φιλάθλους για τον αγώνα στην Πάτρα

Από τη Διοίκηση του Παναρκαδικού Α.Ο. ανακοινώνεται ότι για...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο