Ιανουαρίου 22, 2017

Έκοψε τη βασιλόπιτα της η Κ.Ε. «Φάρις» στην Καλαμάτα

Στο φουαγιέ του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας έκοψε τη Bασιλόπιτά της η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017. Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Παναγιώτης Χριστόπουλος,, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι το 2016 ήταν μία σημαντική χρονιά, γιατί υπήρξε η μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Για την πόλη, το κέρδος προήλθε από την όλη διαδικασία και την ενωτική προσπάθεια, η οποία καταβλήθηκε. Προσέθεσε δε ότι πολύ σημαντική ήταν και η μείωση των διδάκτρων στις Σχολές της «Φάρις» και συμπλήρωσε ότι ο Δήμος προσφέρει υποστήριξη σε όλους τους τομείς και τις δράσεις του Πολιτισμού.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της «Φάρις», το Διοικητικό Συμβούλιο, τους Διευθυντές και τους καθηγητές των Σχολών, όπως και τους γονείς που εμπιστεύονται τη «Φάρις» για την καλλιτεχνική εκπαίδευση των παιδιών τους. Εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες προς τους υπαλλήλους του πολιτιστικού βραχίονα του Δήμου, οι οποίοι δουλεύουν αποδοτικά για την υποστήριξη των δράσεων της «Φάρις».
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχει στις μέρες μας σημαντικό οικονομικό ζήτημα, αλλά ο Δήμος είναι φερέγγυος και μπορεί να υποστηρίξει τον Πολιτισμό. Επαίνεσε, ακόμη, τη σημαντική δουλειά, η οποία συντελείται σε όλα τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια και ανέφερε ότι επιπλέον πρόκληση για το 2017 αποτελεί ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο σε συνεργασία με την Interkultur. Είπε, επίσης, ότι για εκθέσεις εικαστικών θα διατεθεί η μεγάλη αποθήκη του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, εμβαδού 250 τετραγωνικών μέτρων, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο της μέριμνάς του για τους πολιτιστικούς φορείς, παραχώρησε χωρίς αντάλλαγμα τον όροφο του Σταθμού στους μουσικούς συλλόγους «Αρμονία» και «Ορφεύς» για τη στέγασή τους.
Ο Π. Νίκας έκανε λόγο για τη μεταστέγαση της Δημοτικής Σχολής Χορού στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, καθώς στο Ζουμπούλειο θα στεγασθούν επιστημονικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα να υπάρξει εγκαίρως χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που συνεχίζει παρά την οικονομικά δύσκολη περίοδο. Τόνισε, ακόμη, ότι δυστυχώς δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Τέλος, απηύθυνε ευχαριστίες προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα Μουσικά Σύνολα της πόλης, οι οποίοι συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της Καλαμάτας και της περιοχής της.

Το φλουρί βρήκε η Κατερίνα Γκόνου και έλαβε ως δώρο ένα βιβλίο των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Αρχείων Νομού Μεσσηνίας. Μετά από κλήρωση, άδεια τριών ημερών κέρδισε η υπάλληλος της «Φάρις» Ολυμπία Δημητρέα. 

Για τον μπουφέ, ευχαριστίες εκφράζονται στον κ. Χρηστέα και στο «Κύμα».

DSCN0036_Medium.JPGDSCN0041_Medium.JPG

DSCN0041_Medium.JPGDSCN0046_Medium.JPG

DSCN0047_Medium.JPGDSCN0048_Medium.JPG

DSCN0051_Medium.JPGDSCN0053_Medium.JPG

DSCN0054_Medium.JPGDSCN0055_Medium.JPG

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia