Παπαγιαννοπούλου: ΤΗΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2023:  ΓΙΑΤΙ  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  και  ΟΧΙ  Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:  Χαρακτηρίζει τους δανειολήπτες «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Αποτέλεσμα:

Άμεσα πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, αγροτικής γης.  Ήδη έχουν πάει στο ακροατήριο υποθέσεις (και στην Λακωνία) και αναμένονται οι αποφάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτείνει:

Αναστολή  πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ακινήτων έως 300.000 ευρώ, μέχρι την κατάθεση συνολικού σχεδίου αντικατάστασης του πτωχευτικού νόμου της Ν.Δ. και μόνιμων μέτρων προστασίας της πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ:

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ψηφίσει:   ΑΓΡΟΤΕΣ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: 8.000,00 ΕΥΡΩ.

                                                                    ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ:                 0,00 ΕΥΡΩ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ   προτείνει:  ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ  (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ):            10.000,00 ΕΥΡΩ.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ:

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:

Ψήφισε τον Ν. 5036/2023. 120 δόσεις στο δημόσιο και 72 στα ασφαλιστικά ταμεία, στην οποία ρύθμιση υπάγονται 1 έως 2 στους 10, που έχουν οφειλές,  Δεν μπορούν να  ενταχθούν, αφού δεν πληρούν τα κριτήρια του νόμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. προτείνει:

Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο (Δ.Ο.Υ.) με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Δικαίωμα ένταξης θα έχουν και όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:

 – Ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους της ενέργειας και υπερκέρδη για τις ενεργειακές εταιρείες και τα διυλιστήρια.

– Διακοπές ρεύματος χωρίς καμία εξαίρεση και κανέναν έλεγχο  για τις  ευάλωτες  κοινωνικές  ομάδες.

– Διατήρηση του υπάρχοντος ποσοστού ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα αγροτικά εφόδια. Διατήρηση επίσης και του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

 ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.:

– Θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους 5% στην ενέργεια, με άμεση επίπτωση στις τιμές χονδρικής αλλά και λιανικής.

– Προστασία από την διακοπή ρεύματος στις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών αλλά  και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

– Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα αγροτικά εφόδια. Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατάργηση καταβολής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ. στο σύνολό του όσο και τα παραπάνω μέτρα είναι αυστηρά κοστολογημένα  και εντός των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας.

Αποτελεί τουλάχιστον παράδοξο  να προσάπτουν στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ανικανότητα κοστολόγησης του προγράμματός του αυτοί,  που έριξαν τη χώρα στα βράχια όπως και το κόμμα τους , αφού το «κόμμα των νοικοκυραίων» χρωστάει σχεδόν μισό δις ευρώ (430 εκ.) και αποφεύγουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να πουν στον ελληνικό λαό πότε και πως θα αποπληρώσουν αυτά τα δάνεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου.           Συζήτησαν για τις στενές σχέσεις που διαχρονικά διατηρεί η πόλη της Κορίνθου με την Αρμενία και για αδελφοποίηση της Κορίνθου με αντίστοιχη πόλη της Αρμενίας με πρόταση του

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley – ΠΛΑΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μπαίνει η...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο