Οι Γιορτές του Νότου θα γεμίσουν με μουσική τον τόπο μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Γιορτές του Νότου επιστρέφουν το καλοκαίρι του 2023 με τέσσερις μουσικές συναντήσεις, δίνοντας πνοή σε ξεχωριστά σημεία και χωριά του Δήμου Μονεμβασίας.

Στις 11 Ιουνίου 2023, οι Antimamalo band θα μας μαγέψουν μουσικά με ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια, στο Παραδείσι, τον παραδοσιακό οικισμό των Βατίκων.

Στις 29 Ιουλίου 2023, οι Los Tre και Kooba Tercu θα μας ταξιδέψουν με μουσικές του κόσμου και με εξωτικούς θορυβώδεις ροκ ήχους, στο παλιό δημοτικό σχολείο στα Νόμια Μονεμβασίας.

Στις 9 Αυγούστου 2023, οι Adalou και Βουκολική Διαταραχή έρχονται να μας ξεσηκώσουν σε μια αλλιώτικη παραδοσιακή βραδιά πλάι στην Βατικιώτικη ακτή, στο Νερατζιώνα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, ο Ross Daly ‑σε μια σπάνια εμφάνιση‑ θα «πλημμυρίσει» με τους τροπικούς ήχους της κρητικής λύρας και του αφγανικού ραμπάμπ το  εμβληματικό Κάστρο της Μονεμβασίας.

Το μουσικό φεστιβάλ «‘ΟΣΤΡΙΑ – Γιορτές του Νότου» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, ομαδικό εγχείρημα από νέους που διαμένουν στα Βάτικα Λακωνίας, με βάση την ΚoινΣΕπ Θύμβρη. Έχει στόχο να αναδειχθεί η ιδιαίτερη ομορφιά του τόπου, να γίνει κοινό βίωμα το μοίρασμα εμπειριών, το μπόλιασμα ιδεών, η αλληλεγγύη και το από κοινού πράττειν.

Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του φορέα αναφέρουν:

Πιστεύουμε και επιδιώκουμε την αναβίωση της συνεργατικής και συντροφικής εκείνης διάθεσης των παλαιότερων, που κάπως χάθηκε στην πορεία του χρόνου, οπότε ανταμώνουμε σε διαφορετικές μουσικές γιορτές και σε τόπους διαλεχτούς. Κόντρα στους καιρούς, επιμένουμε πως στο μοίρασμα είναι το ταξίδι…

Οι Γιορτές του Νότου ξεκίνησαν το 2018 από μια παρέα νέων, που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, έφυγαν και επέστρεψαν στη Νεάπολη Λακωνίας. Πραγματοποιήθηκαν ξανά το 2019 και έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, επέστρεψαν το 2022 δυναμικά και ορεξάτα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας. Μεταξύ άλλων, έχουν φιλοξενήσει τους Γκιντίκι, τις Πλειάδες, το Τρίο Κατάρα, τους BrassClasse, τους JD Walter & V.Stefanopoulos και τους Diminuita.

Το monemvasianews.gr συγχαίρει και επαινεί όλους εκείνους που μέσα από τέτοιες ενέργειες, προσπαθούν να αναβιώσουν και να κρατήσουν ζωντανές τις ιστορικές μνήμες και την παράδοση του τόπου. Εκείνους που σε πείσμα των καιρών δίνουν ενέργεια, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει όραμα και συνεργασία μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα.

Πληροφορίες

Email: ostriafest@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/ostriafest

Instagram: https://www.instagram.com/ostria_fest/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπηρεσία Καθαριότητας Σπάρτης: Η διαδικασία για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπενθυμίζει στους δημότες ότι για την...

Συνέδριο ΕΝΠΕ στην Πάτρα | Δημήτρης Πτωχός: «Θεσμική θωράκιση των Περιφερειών, ανάπτυξη, αναβάθμιση»

Απλοποίηση των διαδικασιών, ομογενοποίηση, ολιστική προσέγγιση και αποκέντρωση ήταν οι κατευθύνσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια του θεματικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται στην Πάτρα, 22 και 23 Μαΐου. «Με καταλύτες την κλιματική αλλαγή και
00:00:00

Δείτε ζωντανά το Προσυνέδριο Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Προσυνέδριο Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αθήνα 23/05/2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις στην 11η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 11η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας με ποικιλία φυτών και λουλουδιών να πρωταγωνιστούν στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Ανάμεσα στο πλήθος των εκδηλώσεων που υλοποιούνται, ξεχωριστή θέση κατέχουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των ηλικιών, της πόλης μας. Ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιείται από το Εικαστικό Εργαστήρι της

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο