Οι Γιορτές του Νότου θα γεμίσουν με μουσική τον τόπο μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Γιορτές του Νότου επιστρέφουν το καλοκαίρι του 2023 με τέσσερις μουσικές συναντήσεις, δίνοντας πνοή σε ξεχωριστά σημεία και χωριά του Δήμου Μονεμβασίας.

Στις 11 Ιουνίου 2023, οι Antimamalo band θα μας μαγέψουν μουσικά με ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια, στο Παραδείσι, τον παραδοσιακό οικισμό των Βατίκων.

Στις 29 Ιουλίου 2023, οι Los Tre και Kooba Tercu θα μας ταξιδέψουν με μουσικές του κόσμου και με εξωτικούς θορυβώδεις ροκ ήχους, στο παλιό δημοτικό σχολείο στα Νόμια Μονεμβασίας.

Στις 9 Αυγούστου 2023, οι Adalou και Βουκολική Διαταραχή έρχονται να μας ξεσηκώσουν σε μια αλλιώτικη παραδοσιακή βραδιά πλάι στην Βατικιώτικη ακτή, στο Νερατζιώνα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, ο Ross Daly ‑σε μια σπάνια εμφάνιση‑ θα «πλημμυρίσει» με τους τροπικούς ήχους της κρητικής λύρας και του αφγανικού ραμπάμπ το  εμβληματικό Κάστρο της Μονεμβασίας.

Το μουσικό φεστιβάλ «‘ΟΣΤΡΙΑ – Γιορτές του Νότου» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, ομαδικό εγχείρημα από νέους που διαμένουν στα Βάτικα Λακωνίας, με βάση την ΚoινΣΕπ Θύμβρη. Έχει στόχο να αναδειχθεί η ιδιαίτερη ομορφιά του τόπου, να γίνει κοινό βίωμα το μοίρασμα εμπειριών, το μπόλιασμα ιδεών, η αλληλεγγύη και το από κοινού πράττειν.

Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του φορέα αναφέρουν:

Πιστεύουμε και επιδιώκουμε την αναβίωση της συνεργατικής και συντροφικής εκείνης διάθεσης των παλαιότερων, που κάπως χάθηκε στην πορεία του χρόνου, οπότε ανταμώνουμε σε διαφορετικές μουσικές γιορτές και σε τόπους διαλεχτούς. Κόντρα στους καιρούς, επιμένουμε πως στο μοίρασμα είναι το ταξίδι…

Οι Γιορτές του Νότου ξεκίνησαν το 2018 από μια παρέα νέων, που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, έφυγαν και επέστρεψαν στη Νεάπολη Λακωνίας. Πραγματοποιήθηκαν ξανά το 2019 και έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, επέστρεψαν το 2022 δυναμικά και ορεξάτα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας. Μεταξύ άλλων, έχουν φιλοξενήσει τους Γκιντίκι, τις Πλειάδες, το Τρίο Κατάρα, τους BrassClasse, τους JD Walter & V.Stefanopoulos και τους Diminuita.

Το monemvasianews.gr συγχαίρει και επαινεί όλους εκείνους που μέσα από τέτοιες ενέργειες, προσπαθούν να αναβιώσουν και να κρατήσουν ζωντανές τις ιστορικές μνήμες και την παράδοση του τόπου. Εκείνους που σε πείσμα των καιρών δίνουν ενέργεια, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει όραμα και συνεργασία μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα.

Πληροφορίες

Email: ostriafest@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/ostriafest

Instagram: https://www.instagram.com/ostria_fest/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

ΣΑΟΟ: Εξόρμηση στα πανέμορφα καστανοδάση του Πάρνωνα

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών...

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Χθες (18.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο