Αυτοψία στις παιδικές χαρές της Σπάρτης από Γ. Ζαχαράκη

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης κ. Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου πραγματοποίησε αυτοψία στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στην πόλη της Σπάρτης προκειμένου επιβλέψει το εν εξελίξει έργο συντήρησής τους.

 

Η αντιδήμαρχος αρχικά επισκέφθηκε τον χώρο αναψυχής παιδιών στο πάρκο της Ευαγγελίστριας και διαπίστωσε πως στο μεγαλύτερό του μέρος το έργο έχει ολοκληρωθεί, ενώ απομένει η συντήρηση και η επισκευή ορισμένων οργάνων που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης κ. Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου πραγματοποίησε αυτοψία στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στην πόλη της Σπάρτης προκειμένου επιβλέψει το εν εξελίξει έργο συντήρησής τους.

 

Η αντιδήμαρχος αρχικά επισκέφθηκε τον χώρο αναψυχής παιδιών στο πάρκο της Ευαγγελίστριας και διαπίστωσε πως στο μεγαλύτερό του μέρος το έργο έχει ολοκληρωθεί, ενώ απομένει η συντήρηση και η επισκευή ορισμένων οργάνων που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Οι εργασίες συντήρησης που αφορούν την παιδική χαρά στο Άλσος Γουδέ έχουν ολοκληρωθεί. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε συντήρηση στις ξύλινες επιφάνειες των οργάνων, αντικαταστάθηκε το σπασμένο ελατήριο της μεταλλικής τραμπάλας, τοποθετήθηκε νέο κάθισμα στο παιδικό τελεφερίκ, αποκαταστάθηκε το όργανο ισορροπίας ΑΜΕΑ, ενώ πραγματοποιήθηκε και συντήρηση στο ξύλινο παιδικό σπιτάκι.

 

Τέλος σε λίγες μέρες θα παραληφθούν και τα νέα όργανα για την παιδική χαρά της πλατείας Δούκα.

 

Παρά το θλιβερό συχνό φαινόμενο των βανδαλισμών στη δημόσια περιουσία, ο Δήμος Σπάρτης καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συντηρεί τους δημόσιους χώρους αναψυχής σε καλή κατάσταση.

 

Οφείλουμε όμως, όλοι να προστατεύουμε και να επιδεικνύουμε τον πρέποντα σεβασμό απέναντι στη δημόσια περιουσία.

 

Μετά και την ενημέρωση από την αρμόδια Αντιδήμαρχο, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας υπογράμμισε πως,  “κεντρικός στόχος και σχεδιασμός του Δήμου είναι η δημιουργία πιστοποιημένων Παιδικών Χαρών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Ας γνωρίζουν όμως οι συμπολίτες μας ότι οι νέες διατάξεις περί παιδικών χαρών, έχουν εκτινάξει το κόστος κατασκευής και λειτουργίας τους – κάτι που επεσήμαναν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη χθεσινή μας συνάντηση στη Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη. Σε κάθε περίπτωση, η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα. Ζαχαράκη και οι δημοτικές μας υπηρεσίες θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούνε για τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειες τους.»

Εκ του Δήμου 

IMG 20220917 073705

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου