Ανοικτή η κλιματιζόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Σπάρτης για τις ημέρες του καύσωνα

Ο Δήμος Σπάρτης θα ήθελε να ενημερώσει ότι την Τρίτη 21 Ιουλίου και την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, οπότε και σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, η κλιματιζόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Σπάρτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Σπάρτης θα ήθελε να ενημερώσει ότι την Τρίτη 21 Ιουλίου και την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026, οπότε και σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, η κλιματιζόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Σπάρτης θα είναι διαθέσιμη σε όσους δημότες και ευπαθείς ομάδες έχουν ανάγκη , από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η αίθουσα του ΚΑΠΗ Σπάρτης βρίσκεται στη διεύθυνση Γκορτσολόγου 119 .

Γενικές οδηγίες προφύλαξης:

Παραμονή σε χώρους που κλιματίζονται. Ντύσιμο ελαφρύ και άνετο με ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό, ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Χρήση καπέλου από υλικό που να επιτρέπει τον αερισμό του κεφαλιού. Χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών ηλίου με φακούς που προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ιδίως για τα βρέφη και τους ηλικιωμένους. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας. Πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοποθέτηση δροσερών επιθεμάτων στο κεφάλι και στο λαιμό. Μικρά σε ποσότητα και ελαφριά γεύματα φτωχά σε λιπαρά, με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών. Λήψη άφθονων υγρών (νερού και χυμών φρούτων), ιδιαίτερα από τα βρέφη και τους ηλικιωμένους και αποφυγή του αλκοόλ. Αν η εφίδρωση είναι μεγάλη, συστήνεται η πρόσθετη λήψη μικρών δόσεων αλατιού. Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους, από τον οποίο θα λάβουν επιπρόσθετες οδηγίες ανάλογα με την κατάστασή τους καθώς και οδηγίες για την πιθανή αλλαγή της δοσολογίας της φαρμακευτικής τους αγωγής. Οι ηλικιωμένοι να μην εγκαταλείπονται μόνοι τους αλλά να εξασφαλίζεται κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής, και σε κάθε περίπτωση φυσικό αερισμό των χώρων. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

53χρονος πυροβόλησε κα σκότωσε τον 57χρονο αδερφό του, έπειτα από διαπληκτισμό

Ένας 53χρονος συνελήφθη στη Λακωνία, αφού εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Αερόπολης, με την κατηγορία ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 57χρονο έπειτα από διαπληκτισμό.

Ντέρμπι με τον Δίωνα Κυπαρισσίας στην πρεμιέρα για τον ΑΣΠΕΤ Τρίπολης

Ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης υποδέχεται την Κυριακή 1/11/2026 τον Δίωνα Κυπαρισσίας, στο ντέρμπι της πρεμιέρας της τοπικής κατηγορίας γυναικών, με τον αγώνα να αρχίζει στις 19:00.

Συλλήψεις για ναρκωτικά και κροτίδες στην Κόρινθο – Σύλληψη 23χρονης για υπόθεση απάτης στη Μεσσηνία

Στην Κόρινθο συνελήφθησαν δύο άτομα για μικροποσότητες κάνναβης, ενώ στην Καλαμάτα οι συλλήψεις αφορούσαν απάτη, κλοπή κινητού και αφαίρεση πατινιού από ανήλικο.
00:08:19

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Μια εναλλακτική πρόταση για τις καθημερινές μετακινήσεις

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν έδαφος στην Τρίπολη – Επιδοτήσεις και οικονομικά οφέλη ενισχύουν το ενδιαφέρον των πολιτών Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των πολιτών στην Τρίπολη, αποτελώντας μια σύγχρονη, οικονομική και…