Λαϊκή Συσπείρωση Σπάρτης: “Καταδικάζουμε το διαρκές έγκλημα που διενεργείται εναντίον των ζώων που βρίσκονται στα «καταφύγια» του δήμου”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σπάρτης εκφράζει τον έντονο αποτροπιασμό της και καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο το διαρκές έγκλημα που διενεργείται εναντίον των ζώων που βρίσκονται στα «καταφύγια» του δήμου.

Οι ευθύνες για τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων του δήμου μας είναι διαχρονικές καθώς και εναντίον των προηγούμενων δημοτικών αρχών είχαν γίνει παρόμοιες καταγγελίες, χωρίς όμως να γίνει το παραμικρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σπάρτης εκφράζει τον έντονο αποτροπιασμό της και καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο το διαρκές έγκλημα που διενεργείται εναντίον των ζώων που βρίσκονται στα «καταφύγια» του δήμου.

Οι ευθύνες για τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων του δήμου μας είναι διαχρονικές καθώς και εναντίον των προηγούμενων δημοτικών αρχών είχαν γίνει παρόμοιες καταγγελίες, χωρίς όμως να γίνει το παραμικρό.

Σε ένα κοινωνικό σύστημα όπου κυριαρχεί το κέρδος και η εμπορευματοποίηση ακόμη και των πιο βασικών αναγκών του ανθρώπου, που η ανθρώπινη ζωή συνεχώς απαξιώνεται, που τα δημόσια συστήματα υγείας και πρόνοιας υποβαθμίζονται, είναι επόμενο να χάνεται κάθε ηθική αναστολή απέναντι στα ζώα συντροφιάς που καταλήγουν αδέσποτα στον αστικό ιστό και στη συνέχεια φυλακίζονται μακριά από τα ανθρώπινα βλέμματα για να βρουν εκεί αργό και βασανιστικό θάνατο.

Απέναντι στο διαχρονικό πρόβλημα των αδέσποτων ζώων η υποκρισία των ιθυνόντων περισσεύει. Πριν μερικούς μήνες μόλις ψηφίστηκε ο νόμος 4830/2021 για την «ευζωία των ζώων συντροφιάς» και το πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ», για να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτής της μετατροπής των ζώων, αδέσποτων και δεσποζόμενων, σε πεδίο κερδοφορίας για την επιχειρηματική δράση, μετακυλώντας την ευθύνη για τη διαχείριση του προβλήματος αυτού στους δήμους χωρίς να εξασφαλίζει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Απέναντι στη βαρβαρότητα σε βάρος ανυπεράσπιστων πλασμάτων εμείς δε θα σιωπήσουμε.

Απαιτούμε η διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων να γίνει αποκλειστική ευθύνη του κράτους μέσω κρατικών δομών, με ενιαίο τρόπο πανελλαδικά και με εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών, για τη διαμόρφωση χώρων, τη στέγαση και λειτουργία καταφυγίων προσωρινής διαμονής αδέσποτων ζώων, με το αντίστοιχο κτηνιατρείο με υποδομές κλινικής για αδέσποτα  (εξεταστήριο, χειρουργείο, νοσηλευτήριο, μικροβιολογικό εργαστήριο, μόνιμους κτηνιάτρους βάρδιας, μόνιμους νοσηλευτές, ζωοκόμους εκπαιδευμένους, εκπαιδευτές, αυτοκίνητα περισυλλογής κ.λπ.)  σε επίπεδο δήμου ή ομάδας όμορων δήμων. Πρόκειται για απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να διεξάγονται αποτελεσματικά οι διαδικασίες της περισυλλογής, του ιατρικού ελέγχου και περίθαλψης – στείρωσης, της καταγραφής – σήμανσης, της απελευθέρωσης (εφόσον αυτή είναι εφικτή, με επιστημονικά κριτήρια και με μέτρα για την αποφυγή σχηματισμού αγελών) στο σημείο περισυλλογής και του μετέπειτα ελέγχου των αδέσποτων, χωρίς την παρεμβολή ιδιωτών, μεσαζόντων και διαφόρων ΜΚΟ. Να σταματήσει η συνήθης πρακτική τα όποια κονδύλια να δίνονται δεξιά και αριστερά, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, με μόνους κερδισμένους διάφορους επιχειρηματίες και ΜΚΟ.

Να ενισχυθούν οι υιοθεσίες αποκλειστικά από φυσικά πρόσωπα και όχι από νομικά, με λήψη μέτρων όπως δωρεάν (με κάλυψη δήλαδή από το κράτος) στείρωσης και κτηνιατρικής περίθαλψης για ένα χρονικό διάστημα.

Να επιτραπεί στα φιλοζωικά σωματεία να ασκούν τον εθελοντικό τους ρόλο, συνεπικουρώντας το έργο των κρατικών δομών και συμβάλλοντας στη διαδικασία των υιοθεσιών αδέσποτων, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται υπό τον κρατικό έλεγχο, με διαμόρφωση και λειτουργία κατάλληλης πλατφόρμας για το σύνολο των υιοθεσιών.

Να γίνουν προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης με σκοπό την προαγωγή του σεβασμού προς τα ζώα και το περιβάλλον από τους κρατικούς φορείς (σχολεία Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστήμια, δήμους κ.λπ.).

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου