Την επίσημη συνεργασία τους στο Le Plessis – Trévise επικύρωσαν οι Δήμαρχοι κ.κ. Ευάγγελος Βαλιώτης & Didier Dousset

Σε μία λαμπρή τελετή που διεξήχθη, στο Le Plessis - Trévise οι Δήμαρχοι κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και κ. Didier Dousset επικύρωσαν την επίσημη συνεργασία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε μία λαμπρή τελετή που διεξήχθη, στο Le Plessis – Trévise οι Δήμαρχοι κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και κ. Didier Dousset επικύρωσαν την επίσημη συνεργασία τους.

Τον Δήμο Le Plessis-Trévise επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Σπάρτης από την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μεταξύ των αδελφοποίησης.

Υπενθυμίζουμε, ότι η γαλλική αντιπροσωπεία είχε επισκεφθεί τη Σπάρτη τον περασμένο Μάιο για την υπογραφή του Συμφώνου Αδελφοποίησης, το οποίο σηματοδοτεί τη σύναψη ισχυρών και ειλικρινών δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης.

valiotis dibier

Επιπλέον, συνιστά την έναρξη μιας αμοιβαία επωφελούς διαδημοτικής συνεργασίας, στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εμπειριών και πρακτικών.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σπάρτης, αναφέρθηκε στο σπουδαίο θεσμό των αδελφοποιήσεων, τονίζοντας πως μέσω αυτών αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των τοπικών κοινωνιών στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης, με κοινές πρωτοβουλίες σε πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

valiotis trevise

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Didier Dousset μίλησε με θαυμασμό και συγκίνηση για τη Σπάρτη, εξαίροντας την ιστορία και τον πολιτισμό της. 

dibier

Αξιοσημείωτο είναι πως στην τελετή παρευρέθηκε η πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία, κα Μπαλτά, η οποία στην ομιλία της μίλησε με ένθερμα λόγια για τη Σπάρτη και το Μυστρά, καθώς και εκπρόσωποι όλων των αδελφοποιημένων με το Le Plessis-Trévise Δήμων, παρέχοντας την ευκαιρία στην ελληνική αντιπροσωπεία για ανταλλαγή απόψεων και σύσφιγξη σχέσεων.

balta prisv

Την αντιπροσωπεία του Δήμου Σπάρτης αποτελούσαν ο Δήμαρχος Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Πλειώτας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χριστίνα Μακρυσοπούλου και Γιάννης Καρμοίρης.

Στα πλαίσια δε της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, σ΄ένα πάρκο της πόλης του Le Plessis-Trévise δόθηκε το όνομα της Σπάρτης.

sparti onoma parko

apokaliptiria sparti parko dibier

Ο Δήμος Σπάρτης ευχαριστεί θερμά τον «αδελφό» Δήμο για την ανεπιτήδευτη φιλοξενία του και δεσμεύεται, ότι θα συμπορεύονται πάντα σε πνεύμα σύμπνοιας, αγαστής και υποδειγματικής συνεργασίας και αλληλοστήριξης.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

53χρονος πυροβόλησε κα σκότωσε τον 57χρονο αδερφό του, έπειτα από διαπληκτισμό

Ένας 53χρονος συνελήφθη στη Λακωνία, αφού εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Αερόπολης, με την κατηγορία ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 57χρονο έπειτα από διαπληκτισμό.

Ντέρμπι με τον Δίωνα Κυπαρισσίας στην πρεμιέρα για τον ΑΣΠΕΤ Τρίπολης

Ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης υποδέχεται την Κυριακή 1/11/2026 τον Δίωνα Κυπαρισσίας, στο ντέρμπι της πρεμιέρας της τοπικής κατηγορίας γυναικών, με τον αγώνα να αρχίζει στις 19:00.

Συλλήψεις για ναρκωτικά και κροτίδες στην Κόρινθο – Σύλληψη 23χρονης για υπόθεση απάτης στη Μεσσηνία

Στην Κόρινθο συνελήφθησαν δύο άτομα για μικροποσότητες κάνναβης, ενώ στην Καλαμάτα οι συλλήψεις αφορούσαν απάτη, κλοπή κινητού και αφαίρεση πατινιού από ανήλικο.
00:08:19

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Μια εναλλακτική πρόταση για τις καθημερινές μετακινήσεις

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν έδαφος στην Τρίπολη – Επιδοτήσεις και οικονομικά οφέλη ενισχύουν το ενδιαφέρον των πολιτών Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των πολιτών στην Τρίπολη, αποτελώντας μια σύγχρονη, οικονομική και…