Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Ο Γ. Σακελλαρόπουλος είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

✓ ΕΚΤΑΚΤΟ…

✓ Μόλις ανακοινώθηκε…

✓ Και είναι ένα σπάνιο βραβείο ζωής…

✓ Καλύτερος Ευρωπαίος ελαιοπαραγωγός… ✓…Αναδεικνύονται…

✓ Οι Βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου !!!

✓ Τεράστια τιμή και χαρά μας !!!

✓ Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από την Ελλάδα και τη Σπάρτη, τιμήθηκαν πριν από λίγο στην πόλη Castellion, στη Βαλένθια της Ισπανίας, με τον τίτλο του BEST EUROPEAN ORGANIC OLIVE PRODUCER 2023 κατακτώντας την 1η θέση από τους γευσιγνώστες και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO), που ξεπερνά κατά πολύ τα δέκα χιλιάδες (10.000) μέλη.

✓ Η απονομή της σπάνιας αυτής βράβευσης στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έγινε στις 28 Οκτωβρίου 2023 στον ιδρυτή τους Γιώργο Σακελλαρόπουλο, από τον ίδιο τον πρόεδρο της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme & τον αντιπρόεδρο κ. Konstantinos Mouzakis, σε μια ιδιαίτερα λαμπρή τελετή στο Auditorium and Convention Centre της πόλης Castellion της Ισπανίας,με πολυπληθή παρουσία πολιτικών, κοινωνικών – γαστρονομικών προσωπικοτήτων, από όλη την Ευρώπη.

✓ Είναι πολύ σημαντικό να τονισθεί ότι, για πρώτη φορά βραβεύεται ελαιοπαραγωγός από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, στα δεκαεπτά (17) χρόνια που υφίστανται τα πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας γαστρονομικά βραβεία της CEUCO και αναδεικνύουν τον καλύτερο Ευρωπαίο στο είδος του.

✓ Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος στην ομιλία του στο τέλος της απονομής, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, τους αντιπρόεδρους και τα μέλη της CEUCO, δήλωσε: «Στο πρόσωπο μου σήμερα, με το μοναδικά τιμητικό αυτό βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου ελαιοπαραγωγού (Best European Organic Olive Producer 2023), επιβραβεύεται η χώρα μου η Ελλάδα και ο τόπος μου η Σπάρτη, επιβραβεύεται η Ελληνική Ελαιοκομία αλλά και όλοι οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί γενικότερα.

IMG 20231028 182547

Σήμερα επιβραβεύεται με το σπάνιο αλλά πολύ ιδιαίτερο βραβείο σας, που αποτελεί βραβείο ζωής, η πολυετής προσπάθεια των «βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου», που ξεκίνησε από ένα όραμα για να φτάσει στην κορυφή της γαστρονομικής Ευρώπης σήμερα.

Σας εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου, αποτελεί δε μεγάλη τιμή μου, και σας προσκαλώ να επισκεφθείτε, εσείς και τα μέλη της CEUCO, την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την πόλη της Σπάρτης, στην Πελοπόννησο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για την ξαφνική απώλεια του Διαμαντή Κ. Πολύδερα.

Δύσκολη μέρα η σημερινή για το Δήμο Γορτυνίας και τους ανθρώπους του… Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση απευθύνω αυτό το μήνυμα, στο άκουσμα της ξαφνικής απώλειας του αγαπημένου φίλου και συνεργάτη Διαμαντή Πολύδερα που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά σε ηλικία μόλις 61 ετών. Ο Διαμαντής δεν ήταν απλά διοικητικός υπάλληλος του Δήμου μας

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης σε εκδήλωση παρουσίασης έργων ρομποτικής από τα βραβευθέντα παιδιά της Δημητσάνας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης παρευρέθηκε στην ειδική εκδήλωση παρουσίασης έργων ρομποτικής τα οποία προτείνουν λύσεις για ένα βιώσιμο μέλλον, που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων  και θέμα «Μουσεία και κοινωνίες σε διαρκή αλλαγή». Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος

Δύο νέα παιδιά, πολίτες του κόσμου ένωσαν τις ζωές τους στο Δημαρχείο της Στεμνίτσας.

Δύο νέα παιδιά… πολίτες του κόσμου, Ακαδημαϊκοί με διακριθείσα καριέρα στο εξωτερικό, ταξίδεψαν από μακριά, για να ενώσουν τις ζωές τους στο ονειρικό σκηνικό που δημιούργησαν στο Δημαρχείο της γραφικής Στεμνίτσας. Αν και η μόνη τους σχέση με το ορεινό χωριό της Γορτυνίας ήταν ότι πριν από περίπου 30 χρόνια οι γονείς του γαμπρού, ο

Σήμερα ο μεγάλος τελικός της Eurovision – Πότε εμφανίζεται η Κλαυδία

Έφτασε η μεγάλη ώρα για τον τελικό της Eurovision...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ