Παροχή ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος στην Μονεμβασία

Ο Δήμος Μονεμβασίας ενημερώνει τους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί ή θα αποσυνδεθούν από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150/21/29-12-2021 ΚΥΑ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Μονεμβασίας ενημερώνει τους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί ή θα αποσυνδεθούν από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150/21/29-12-2021 ΚΥΑ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει:

  1. Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και να έχουν αποσυνδεθεί ή να αποσυνδεθούν από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και τις 30/6/2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3 της ανωτέρω ΚΥΑ .
  2. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.
  3. Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται στην ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14-7-2020 ΚΥΑ.

Επισημαίνονται τα εξής:

  • Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.
  • Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
    Για περισσότερες πληροφορίες ο Δήμος Μονεμβασίας καλεί τους δημότες του να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 2732360570.

Για την υποβολή σχετικής αίτησης, οι προς εξέταση δικαιούχοι, θα πρέπει:

Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και να έχουν αποσυνδεθεί ή να αποσυνδεθούν από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και τις 30/6/2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3 της ανωτέρω ΚΥΑ .
Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.
Να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται στην ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14-7-2020 ΚΥΑ.
Επισημαίνονται τα εξής:

Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.
Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Για περισσότερες πληροφορίες ο Δήμος Μονεμβασίας καλεί τους δημότες του να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 2732360570.

Δείτε το ενημερωτικό δελτίο.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λευκή νύχτα στην Τρίπολη – Δηλώσεις από τους εμπόρους

Η πόλη της Τρίπολης πραγματοποίησε τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», μια πρωτοβουλία που είχε ως στόχο την τόνωση της εμπορικής κίνησης στο κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, προσφέροντας εκπτώσεις και ειδικές τιμές στους καταναλ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΕΙΚΤΗ συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026, πραγματοποιήθηκε η τακτική μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Η διαδικασία έλαβε χώρα με τη συνδυαστική χρήση φυσικής παρουσίας και τηλεδιάσκεψης, επιτρέποντας την ευρύτερη συμμετοχή των μελών του σώματος, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικ

1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για έξυπνα δίκτυα ύδρευσης και περιορισμό των διαρροών

Μια νέα πρόσκληση, συνολικής δημόσιας δαπάνης 1,5 εκατ. ευρώ, ενεργοποιεί, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021–2027», με στόχο την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης, τον περιορισμό των διαρροών και την αποτελεσματικότερη διαχείριση του πόσιμου νερού. Η πρόσκληση αφορά τη δράση «Αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης με εφαρμογή συστημάτων