Γιορτή για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (27/3-2/4), οργανώνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου (ώρα 11:00) επίδειξη κατασκευής αρχαίου ελληνικού μουσικού οργάνου, για σχολικές ομάδες, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Με τη συνδρομή του μουσικού και οργανοποιού Ιωάννη Ρασούλη, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πώς κατασκευάζεται ένα αρχαίο ελληνικό μουσικό όργανο, και συγκεκριμένα μια αρχαία λύρα, με απλά εργαλεία και υλικά.
Πότε και πώς κατασκευάστηκε το πρώτο μουσικό όργανο σύμφωνα με τη μυθολογία; Τι υλικά και τι εργαλεία χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας για να τα κατασκευάσουν; Ποιο είναι το πρώτο μουσικό κομμάτι που έχει διασωθεί καταγεγραμμένο από την αρχαία Ελλάδα; Σήμερα πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο όργανο από φθηνά υλικά ή ανακυκλωμένα; Τι εργαλεία και πόσο χρόνο απαιτεί μια τέτοια κατασκευή;
Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της δράσης, ενώ, στη συνέχεια οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να δοκιμάσουν τη λύρα.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2023, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Elevate the Everyday”.

 

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16, Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο