Γιορτή για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (27/3-2/4), οργανώνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου (ώρα 11:00) επίδειξη κατασκευής αρχαίου ελληνικού μουσικού οργάνου, για σχολικές ομάδες, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Με τη συνδρομή του μουσικού και οργανοποιού Ιωάννη Ρασούλη, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πώς κατασκευάζεται ένα αρχαίο ελληνικό μουσικό όργανο, και συγκεκριμένα μια αρχαία λύρα, με απλά εργαλεία και υλικά.
Πότε και πώς κατασκευάστηκε το πρώτο μουσικό όργανο σύμφωνα με τη μυθολογία; Τι υλικά και τι εργαλεία χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας για να τα κατασκευάσουν; Ποιο είναι το πρώτο μουσικό κομμάτι που έχει διασωθεί καταγεγραμμένο από την αρχαία Ελλάδα; Σήμερα πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο όργανο από φθηνά υλικά ή ανακυκλωμένα; Τι εργαλεία και πόσο χρόνο απαιτεί μια τέτοια κατασκευή;
Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της δράσης, ενώ, στη συνέχεια οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να δοκιμάσουν τη λύρα.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2023, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Elevate the Everyday”.

 

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16, Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κόρινθος συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής, ο Δήμος Κορινθίων οργανώνει μουσικές εκδηλώσεις. Ξεχωρίζει η συναυλία με τον σημαντικό συνθέτη και σπουδαίο κιθαρίστα με διεθνή δράση και αποδοχή Αντώνη Μιτζέλο. Την σκηνή θα μοιραστούν μαζί του οι αγαπημένοι στο κοινό Final Act!! Στη συναυλία θα συμμετέχει  & η θρυλική μπάντα της πόλης “Μουσικές Αναδρομές”. Παρασκευή 21

10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας από τους «Αετούς Γορτυνίας»

Το 10ο Τουρνουά Μαχητικών Τεχνών Δημητσάνας διοργανώνεται το Σάββατο 22...

Στον Κορυδαλλό ο Απόστολος Λύτρας – Προφυλακίστηκε με απόφαση του εισαγγελέα

Στον Κορυδαλλό κρατείται πλέον ο Απόστολος Λύτρας, μετά την απόφαση...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο