«Μικρό οδοιπορικό στη Στυμφαλία» | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, 8 Δεκεμβρίου 2018

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης με θέμα τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί με το πέρασμα του χρόνου στο περιβάλλον της περιοχής της Στυμφαλίας και της Ορεινής Κορινθίας, οργανώνει, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου (ώρα 12:00), ειδική προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Μικρό οδοιπορικό στη Στυμφαλία» (1997, 24’). 

Σε σκηνοθεσία Ντόρας Κουκουλομάτη και Δημήτρη Μπαρλαούρα, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ του κοινού και του σκηνοθέτη κ. Μπαρλάουρα την οποία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ερευνητής κ. Κώστας Παππής.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός Νανά Παπαδάκη, θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου «Εκατό δρόμοι και μία νύχτα», που εκδόθηκε την ίδια χρονιά με το ντοκιμαντέρ, και του οποίου η πλοκή διαδραματίζεται ανάμεσα σε άλλα μέρη και στην Ορεινή Κορινθία.

Την εκδήλωση πλαισιώνει η φωτογραφική έκθεση «Μικρό οδοιπορικό στη Στυμφαλία» με υλικό από το αρχείο του σκηνοθέτη και του επί σειρά ετών συνεργάτη του φωτογράφου, Κώστα Σατλάνη. Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης προέρχεται από την έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 1997, προκειμένου να δημιουργηθεί το ομώνυμο ντοκιμαντέρ. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 28 Δεκεμβρίου 2018 .

Η Ευγενία Φακίνου, ο Δημήτρης Μπαλαούρας, η Ντόρα Κουκουλομάτη , ο Κώστας Σατλάνης και ο Κώστας Παππής σε διαφορετικές περιόδους έχουν ζήσει και εξερευνήσει με το ίδιο πάθος την Ορεινή Κορινθία. Ο καθένας μέσα από την δική του οπτική γωνία παρουσιάζει το παρελθόν του τόπου του δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναλογιστούν το παρόν και το μέλλον του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16, Στυμφαλία Κορινθίας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο