Κατάσταση Συναγερμού (Κατηγορία 5) για τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Τετάρτη 22 Ιουλίου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τίθεται σε Κατάσταση Συναγερμού (Κατηγορία Κινδύνου 5 – Ακραίος Κίνδυνος Πυρκαγιάς). Ο Δήμος Λουτρακίου –

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Τετάρτη 22 Ιουλίου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τίθεται σε Κατάσταση Συναγερμού (Κατηγορία Κινδύνου 5 – Ακραίος Κίνδυνος Πυρκαγιάς).
Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας να συνεργάζονται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, τη Δασική Υπηρεσία και όλους τους συναρμόδιους φορείς για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση κάθε πιθανού περιστατικού.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως η καύση ξερών χόρτων ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, οι υπαίθριες ψησταριές, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται κάθε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, ενώ ισχύει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων αρχών.
Ο Δήμος καλεί όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να επιδείξουν τη μέγιστη υπευθυνότητα και να τηρούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, παρακαλούνται να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας το 199 ή το 112. Για περισσότερες οδηγίες αυτοπροστασίας μπορούν να ενημερώνονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.