Πελοπόννησος, Greece

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. Α194/20-01-2026 (ΑΔΑ: 6ΤΥ246ΝΠΙΘ-8Τ0) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα Δελτία Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ., η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τίθενται σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) από αύριο, Τετάρτη 21.01.2026 έως και την Πέμπτη 22.01.2026, καθώς προβλέπονται ισχυρές βροχές – καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές.

Σε συνέχεια των προβλέψεων ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευση μέσω χειμάρρων και ρεμάτων («ιρλανδικές διαβάσεις»), καθώς αυτή θα πρέπει να αποφεύγεται όταν εμφανίζονται μεγάλες ποσότητες νερού, δεδομένου ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος παράσυρσης από τα ορμητικά νερά.

Τέλος ενημερώνουμε ότι, οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των χιονοπτώσεων αλλά και της πτώσης θερμοκρασίας (παγετός), με αποτέλεσμα την ολισθηρότητα πεζοδρομίων και οδοστρώματος, με τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Σε περίπτωση δε μετακίνησης με οχήματα κατά την διάρκεια αυτών των φαινομένων θα πρέπει να μεριμνήσουν για τον υποχρεωτικό εφοδιασμό και την ορθή χρήση αλυσίδων χιονιού ή άλλων αντιολισθητικών μέσων, όπως ορίζεται με την Υ.Α. Δ30/Δ5α/73567/14-3-2022 (ΦΕΚ1144Β).

Υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης:

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ : 112

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ: 199

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 100

ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας): 166

 

Γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλειστά σχολεία σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και σε Δήμους της Αρκαδίας λόγω κακοκαιρίας

Με απόφαση των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών και κατόπιν εισήγησης των...

Σύσκεψη εργασίας υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Π.Ε. Κορινθίας για έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ύψους 25,3 εκατ. ευρώ σε Κόρινθο και Λουτράκι

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026, στα γραφεία της ΠΕ Κορινθίας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και τη συμμετοχή του Δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη και του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη. Κεντρικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία και η ωριμότητα των έργων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που

Ανοικτή Δράση: «Χρηματοδότηση, Καινοτομία και Διασύνδεση για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα»

Ανοικτή Δράση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26.01.2026 στο Επιμελητήριο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ