ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ 2022-24 – ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγαπητοί καταναλωτές,

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. Α638/20-2-2024 απόφαση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας περί κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την υπ’ αρ. 19/4/28-2-2024 απόφαση Δ.Σ ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.Θ και ειδικότερα το σκέλος των μέτρων εξοικονόμησης υδατικών πόρων και περιορισμού της σπατάλης νερού σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή των παραπάνω και του αρ. 3.5 του Κανονισμού Ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν περιορισμοί στην κατανάλωση  και  κυρώσεις όσων οικιακών παροχών παρουσίασαν και παρουσιάζουν υπερκατανάλωση.

Η ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.Θ σε συνεδρίαση του Δ.Σ προχώρησε στην κατακύρωση 19 συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας με κατεπείγουσες διαγωνιστικές διαδικασίες.

Οι σχετικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί και η υλοποίησή τους έχει ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου με στόχο την ολοκλήρωση και την παράδοσή τους σε χρήση εντός του Ιουνίου 2024.

Οι συμβάσεις αυτές αφορούν έργα-προμήθειες-υπηρεσίες όπως Αφαλατώσεις  (Άγιοι Θεόδωροι. , Ίσθμια και Στραβά), νέες γεωτρήσεις, εξοπλισμός γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών κ.ά.

 

Ωστόσο η παραπάνω προσπάθεια θα πέσει στο κενό αν δεν συνοδευτεί από συνετή χρήση του νερού από όλους.

Η σπατάλη στερεί σήμερα το νερό από κάποιους συμπολίτες μας, αλλά κυρίως θα το στερήσει από τις επόμενες γενιές, κι αυτό η ΔΕΥΑ θα εξαντλήσει τις αρμοδιότητες της για να το αποτρέψει.

Σας καλούμε να γίνετε συμπαραστάτες σ’ αυτήν την προσπάθεια. Φτηνό και υγιεινό νερό, με δίκαια διανομή προς όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

 

 

Για τη ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

 

                                                    Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

                                           ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

O Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στο Ξυλόκαστρο

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024. Είναι μεγάλη η τιμή για εμάς να είμαστε οι οικοδεσπότες του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος και να φιλοξενούμε τους κορυφαίους αθλητές από όλη την Ελλάδα. Είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποδείξουμε την ικανότητά

Η Μεγάλη Δευτέρα

Η Μεγάλη Δευτέρα σηματοδοτεί την αρχή της Εβδομάδας των...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο