Ξυλόκαστρο: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius ”A kitchen as big as Europe”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από τις 21 έως τις 28 Μαΐου φιλοξενούνται στo Ξυλόκαστρο εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Τουρκία, οι οποίοι συμμετέχουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς από τον ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο “Χαρταετός”, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius “A kitchen as big as Europe”.

Tο Πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στη γνωριμία μεταξύ των ευρωπαϊκών σχολείων, στην ανταλλαγή στοιχείων και εμπειριών από τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα, καθώς και την κουλτούρα των ευρωπαϊκών λαών.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στο θέατρο “Άγγελος Σικελιανός” πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή του ιδιωτικού Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου “Χαρταετός”. Παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο “Σίτος Σιταράκης”, με ηθοποιούς τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι κατέπληξαν τους θεατές με το παίξιμό τους. Το έργο ήταν μια περιήγηση στις χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius. Τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν χορούς και τραγούδια των χωρών αυτών με μεγάλη επιτυχία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και η Αντιδήμαρχος στα Πολιτιστικά Θέματα κα Αγγελική Κλειώση. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα μέλη των ξένων αποστολών και στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, καθώς και την ανάγκη διαφύλαξης της ιστορίας και της παράδοσης κάθε χώρας. Επίσης, συνεχάρη τους μικρούς μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την εξαιρετική προσπάθεια και ευχήθηκε να πραγματοποιούνται παρόμοιες εκδηλώσεις συχνά από τα σχολεία της πόλης μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο | Δημήτρης Πτωχός: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του τουρισμού»

Το πανέμορφο Ναύπλιο φιλοξενεί για 9η φορά τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, να έχει την ευκαιρία κατά τον χαιρετισμό του, να σταθεί στη σημασία του θαλάσσιου τουρισμού, στις βελτιώσεις που σχεδιάζει η Περιφέρεια, καθώς επίσης και στα σημεία που κάνουν την Πελοπόννησο ελκυστική. «Η διοργάνωση εκτός

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο

Συνεχίζονται οι επαφές και οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους της Περιφέρειάς μας. Αυτή τη φορά, την Παρασκευή 26 Απριλίου, στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, μετά το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, ο Περιφερειάρχης υποδέχτηκε τον Δήμαρχο Σπάρτης, Μιχάλη Βακαλόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής Παναγιώτη Τριτάκη

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως την Πέμπτη 2 Μαΐου

Το ποσό των 1.208.661.888 ευρώ θα καταβληθεί σε 1.799.517...

Αφρικανική σκόνη: Μπορεί να εμφανιστεί μέχρι και 20 φορές ετησίως

Ήταν η Ελλάδα ή η Σαχάρα αυτό που αντικρίσαμε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο