Σημαντικά έργα για την Κορινθία ανακοίνωσε ο Γιώργος Δέδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικά έργα υποδομών για το Δήμο Κορινθίων και το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας εξήγγειλε από το Δημαρχείο της Κορίνθου ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό.

Πρόκειται για χρηματοδοτήσεις έργων στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2016. 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Δέδες ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου, ώστε να παρέχεται νερό άρδευσης που θα τονώσει το σύνολο των αγροτικών περιοχών του Δήμου. Έργο 3 εκ €, το οποίο θα χρηματοδοτήσει η Γενική Γραμματεία Υποδομών και θα εκτελέσει ο Δήμος Κορινθίων.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση, ύψους 3εκ. €, της μελέτης των διπλών δικτύων για την αξιοποίηση του Φράγματος του Ασωπού ποταμού. Πρόκειται αφ’ ενός για το δίκτυο άρδευσης, που αφορά τις εκτάσεις περίπου 70 χιλιάδων στρεμμάτων που πρόκειται να αρδευτούν και αφ’ ετέρου για το δίκτυο ύδρευσης, το οποίο θα αξιοποιεί τα σημαντικά πλεονάσματα νερού που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Φράγματος και θα ανακουφίσει πολλούς Δήμους της Κορινθίας που στερούνται επαρκούς ποσότητας πόσιμου νερού. Προβλέπεται επίσης στη μελέτη η αξιοποίηση του λιμνάζοντος υδάτινου δυναμικού του Φράγματος για παραγωγή ενέργειας μέσω υδροηλεκτρικών έργων. Η μελέτη θα δημοπρατηθεί άμεσα από την Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών υπενθύμισε το πλέγμα των εν εξελίξει δράσεων και παρεμβάσεων στο Νομό Κορινθίας μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, τις οποίες χαρακτήρισε υψηλής αναπτυξιακής στόχευσης και αποτελέσματος.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των αναπτυξιακών έργων που δρομολογούνται, εξειδίκευσε τις ευεργετικές επιπτώσεις τους για το Δήμο Κορινθίων και τους όμορους Δήμους του Νομού και ευχαρίστησε τον Γιώργο Δέδε για το ενδιαφέρον που έχει δείξει για τις αναπτυξιακές ανάγκες της Κορίνθου και της Κορινθίας τονίζοντας παράλληλα πως ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών έχει βάλει τη σφραγίδα του στα μεγάλα έργα υποδομών όλης της χώρας, όπως οι αυτοκινητόδρομοι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων στη Σπάρτη, με ιδέες και τόλμη | Δημήτρης Πτωχός: Θέλουμε τη γνώμη σας, τη φωνή σας, τη συμμετοχή σας

Με δυναμική συμμετοχή, ουσιαστικό διάλογο και έντονο παλμό ιδεών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη, η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων Πελοποννήσου 2025-2026. Τους μαθητές και τις μαθήτριες καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα συμμετοχής και ελευθερίας έκφρασης. Όπως τόνισε, «η

Συνεχίζονται εντατικά οι παρεμβάσεις καθαριότητας στον Δήμο

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού σε όλη την έκταση του Δήμου, με στόχο τη διασφάλιση ενός καθαρού, ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για κατοίκους και επισκέπτες.  Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι καθαρισμοί σε σχολικές μονάδες, και συγκεκριμένα στο Ειδικό Σχολείο Συκιάς, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, καθώς και στο ΕΠΑΛ και το

Κώστας Τζιούμης: “Καλώ τους νέους μας να συμμετέχουν στα κοινά και να αγαπούν τον τόπο τους”

Μια άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 30 Απριλίου 2026 στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης, μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και μαθητών του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Τρίπολης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ