Διαβάσαμε: "Ερωτικά γράμματα από τη Μονμάρτη" από τον Nicolas Barreau

Οκτωβρίου 01, 2020
Το ανεξήγητο αλλάζει τον άνθρωπο. Τα ερωτήματα που δεν έχουν απάντηση δύσκολα τα αντέχει κανείς. Γι' αυτό και πασχίζουμε να αποκτήσουμε βεβαιότητα. Επιδιώκουμε να κατακτήσουμε την αλήθεια και τη γνώση - όμως τι γίνεται αν δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό που θα ανακαλύψουμε στο τέλος θέλουμε όντως να το μάθουμε;

Ο νεαρός συγγραφέας Ζυλιέν Αζουλαί χάνει τον κόσμο, όταν πεθαίνει ο άνθρωπος που αγαπούσε περισσότερο περισσότερο από καθετί στον κόσμο, η γυναίκα του η Έλεν. Συντετριμμένος πλέον, προσπαθεί να ξεπεράσει την απώλεια της και να αναθρέψει τον μικρός τους, τον Αρτύρ. Επιπλέον ο Ζυλιέν είναι υποχρεωμένος να τηρήσει μια υπόσχεση που έδωσε στην Έλεν προτού πεθάνει: να της γράψει τριάντα τρία γράμματα, ένα για κάθε χρόνο που έζησε και να το αφήνει ένα ένα στον τόπο όπου αναπαύεται, στο Κοιμητήριο της Μονμάρτης. 

Ο Ζυλιέν, τηρώντας την υπόσχεσή του στην αγαπημένη του, της διηγείται την καθημερινότητά του, όλα όσα είναι αναγκασμένος να κάνει χωρίς εκείνη, τις ανησυχίες του, της μιλά για την αγάπη του και φυσικά για τις περιπέτειες του μικρού Αρτύρ, που δε θέλει ο πατέρας του να είναι θλιμμένος και με ευφάνταστους τρόπους να του φτιάξει τη διάθεση. Ώσπου μια μέρα όλα τα γράμματα που βρίσκονται στη θυρίδα εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Στη θέση τους εμφανίζονται κάποια μικροαντικείμενα, που την προέλευσή τους ο Ζυλιέν δε μπορεί να εξηγήσει, αλλά μπορεί να συμβολίζουν κάτι.

Ο Ζυλιέν θα αφοσιωθεί στην αναζήτηση και αποκάλυψη της γυναίκας που αφαιρεί τις επιστολές. Θα ακολουθήσει τα ίχνη της στους δρόμους του Παρισιού, στις γραφικέ πλατείες της συνοικίας της  Μονμάρτης και στα σκαλοπάτια της Σακρέ Κερ. Άραγε με αυτή η περιπέτεια θα φέρει ξανά ζωή του αισιοδοξία ή ίσως ένα νέο έρωτα;

Σε φιλώ τρυφερά, καρδιά μου, αγαπημένη μου, και σου είμαι ευγνώμων για εκείνες τις υπέροχες μέρες, που είναι έτη φωτός μακριά. Κι όμως εγώ νομίζω πως αν απλώσω το χέρι μου θα τις πιάσω. Αχ και να σ' είχα πάλι όπως κάποτε τον Μάη!

Ζυλιέν

Ο Nicolas Barreau σε αυτό το έργο, μας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στο Παρίσι και σε μια από τις γραφικότερες συνοικίες του, στη ρομαντική Μονμάρτη. Μέσα από μια γλυκόπικρη ιστορία μας μαθαίνει το νόημα της ζωής αλλά και την αξία της αγάπης μέσα σε αυτή, όπου χωρίς αυτή ο άνθρωπος δε μπορεί παρά να είναι δυστυχισμένος. Οι χαρακτήρες του πολύπλευροι και δυναμικοί που παρά τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, τις γκρίζες μέρες που έχουν, προσπαθούν να κάνουν μια νέα αρχή. Κάθε άλλο το μυθιστόρημα "Ερωτικά γράμματα από τη Μονμάρτη" είναι ρομαντική ιστορία που δεν αφήνει κανέναν αναγνώστη ασυγκίνητο. Εξάλλου ένα πράγμα είναι σίγουρο... Ποτέ δε ξέρεις που μπορεί να φτάσει μια επιστολή.

Το μυθιστόρημα του Nicolas Barreau "Ερωτικά γράμματα από τη Μονμάρτη" κυκλοφορεί από της Εκδόσεις Πατάκη.

Τελευταία τροποποίηση στις 1 Οκτωβρίου 2020 %13:%Οκτ

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 05 Αυγ

  ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Εθνικής Αντιστάσεως 19

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710223400

 • 05 Αυγ

  ΑΛΕΞΙΔΟΥ Ε. - ΦΥΛΑΚΤΙΔΟΥ Α.

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Παυσανίου 2 & Αριστομένους 27

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721022223

 • 05 Αυγ

  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  ΣΠΑΡΤΗ | Θερμοπυλών 115

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731029221

 • 05 Αυγ

  ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Αιγίου 2 & Σιδηράς Μεραρχίας

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2752028777

 • 05 Αυγ

  ΜΑΡΙΝΟΥ Χ. - ΜΑΡΜΑΡΑ Π.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Πατρών 36

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741021820

autodoc.gr 300x100

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia